Occidentul încearcă să discrediteze Rusia și Africa în media

Țările occidentale înceracă să discrediteze Rusia și Africa în mass-media, a declarat ministrul de externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov.

„Astăzi, când în Occident nu sunt abandonate încercările de denigrare a imaginii Rusiei și a statelor africane în spațiul media, este cerută activitatea responsabilă a jurnaliștilor, a conducătorilor de media și a specialiștilor în domeniul noilor mass-media. Sunt convins că este în puterea dumneavoastră să formați o agendă de informații și știri constructivă care să se bazeze pe adevăr și fapte, și nu pe manipulări și invenții, așa cum se întâmplă tot mai des în mass-media americană și europeană”, se arată în mesajul ministrului, postat pe site-ul MAE al Federației Ruse și adresat participanților la cel de-al doilea forum de media „Rusia – Africa” al șefilor principalelor agenții de știri.

„Este important să se utilizeze pe deplin capacitățile tehnologiilor informaționale moderne. În combinație cu formele tradiționale, acest lucru ne permite să purtăm un dialog direct și deschis cu publicul larg, să le propunem cetățenilor noștri produse media de calitate pe probleme privind colaborarea dintre Rusia și statele africane și, în general, în legătură cu o largă problematică internațională”, a adăugat ministrul rus de externe./snicolau/schelaru

www.ria.ru – 27 iulie