Pe plaja de la Vadu au fost montate mai multe panouri cu sfaturi şi recomandări pentru turişti

Pe litoralul nostru, turiștii care ajung în aceste zile pe plaja de la Vadu, în judeţul Constanţa, au parte de o surpriză din partea organizaţiei non-guvernamentale Mare Nostrum.

În acest spaţiu sălbatic, aflat în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, în care nu există nicio amenajare turistică, au fost montate mai multe panouri cu sfaturi şi recomandări pentru turişti. Adrian Băncilă de la Radio România Constanţa.

Adrian Băncilă: Sunt transmise mesaje precum: „Respectă limitele de acces și zâmbetele vin în valuri”, ceea ce simbolizează faptul că unele zone pot avea restricții. Animalele sălbatice au nevoie de spațiu și liniște, dar putem să le admirăm, este un alt mesaj care îndeamnă la observarea viețuitoarelor de la distanță.

Nu lipsesc nici îndemnurile care vizează protejarea mediului: „Mănâncă și strânge după tine, evită obiectele de unică folosință și înlocuiește-le cu variante sustenabile. Aruncă deșeurile la coș” – se încheie recomandarea Mare Nostrum.

Realizator: Vadu este o zonă protejată, iar numărul tot mai mare de turişti înseamnă mai multe deşeuri şi efecte negative asupra speciilor de plante şi animale. Ramona Crângaşu este purtătoarea de cuvânt de la organizaţia Mare Nostrum.

Ramona Crângaşu: Este momentul să ne responsabilizăm pentru a lăsa prin rezervațiile în care ajungem doar urma pașilor noștri. Și atât.

Realizator: Campania face parte dintr-un proiect mai amplu, demarat cu doi ani în urmă, numit „VADUrabil”, care urmăreşte protejarea mediului şi dezvoltarea comunităţii locale./apostelnicu/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 27 iulie