Alertă de poluare cu dioxină emisă în regiunea Palermo, după un incendiu la o groapă de gunoi

O alertă de poluare cu dioxină a fost emisă în regiunea Palermo din insula italiană Sicilia, după un incendiu la o groapă de gunoi.

Zeci de mii de oameni sunt vizați de măsurile anunțate de autorități. Specialiștii în calitatea aerului spun că substanța toxică nu este periculoasă pentru respirație, ci pentru înghițire, deoarece se depune pe sol și poate intra în lanțul alimentar. Corespondenta RRA, Elena Postelnicu, relatează.

Reporter: Timp de 15 zile, carnea, produsele lactate și ouăle vor fi evitate în unele zone din provincia Palermo din insula Sicilia. Fructele, în schimb, trebuie să fie bine spălate și să se mănânce fără coajă. Acestea sunt, pe scurt, directivele prevăzute într-o ordonanță semnată de primarul Roberto Lagalla și motivată de alarma nivelului de dioxină produs de incendiul izbucnit la groapa de gunoi Bello Lampo între 24 și 25 iulie. Măsurile de precauție se aplică în special în patru cartiere din Palermo și în localitatea Capaci.

Conform ordonanței, nivelurile de dioxină foarte ridicate au fost găsite exact în respectivele zone. Măsurile includ, de asemenea, o invitație de a evita hrana pentru animale și furaje și se recomandă o curățare specială a drumurilor și a spațiilor deschise, publice și private.

Între timp, cel de-al treilea rezervor al gropii de gunoi Bello Lampo continuă să ardă. O echipă de pompieri de la Comandamentul Provincial din Palermo se află în permanență la fața locului și încearcă să stingă incendiul./geftene/csimion

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 31 iulie