Guvernul turc va discuta pe 7 august despre acordul cu cereale, situaţia din Ucraina și posibila vizită a lui Putin în Turcia (mass-media)

*Acest conținut a fost creat în Rusia şi necesită verificat din alte surse media independente

Cabinetul de Miniştri al Turciei, prezidat de președintele Recep Tayyip Erdoğan, va discuta în cadrul şedinţei de luni despre reluarea acordului cu cereale, soluţionarea situaţiei din Ucraina și posibila vizită a președintelui rus, Vladimir Putin, în Turcia, informează postul de televiziune „A-haber”, citând surse guvernamentale.

A doua problemă principală de pe ordinea de zi a ședinței Cabinetului va fi situația din economia turcă. În acest sens, este planificată analizarea posibilităţii de atragere a investițiilor străine în lumina călătoriei lui Erdoğan prin țările din Golful Persic de la jumătatea lunii iulie și a noilor vizite în regiune în a doua jumătate a lunii august. În special, președintele turc intenționează să viziteze Kuweit, Oman și Bahrain.

Menţionăm că, pe 4 august, Erdoğan le-a spus vorbit jurnaliştilor despre posibilitatea vizitei lui Putin în Turcia. Potrivit acestuia, data exactă a vizitei nu a fost încă stabilită, aceasta urmând a fi convenită pe canale diplomatice. Una dintre principalele probleme de pe ordinea de zi a eventualelor convorbiri între liderii celor două țări, după cum transmite postul TRT, va fi reluarea implementării inițiativei cerealelor./ssirbu/schelaru

https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/18454691

www.tass.ru – 6 august