Realizator: Cristina Grecu – Salvamarii de pe litoralul românesc fac apel la turiștii care vin pe plajă să le respecte indicațiile și să nu intre în apă dacă este arborat steagul roșu care interzice scăldatul. Trei oameni s-au înecat în această dimineață, la Mamaia, pentru că au ignorat restricțiile, iar la Neptun alte patru persoane au fost la un pas de a-și pierde viața. Vântul bate cu putere pe litoral, iar în apă sunt curenți puternici, a atras atenția la Radio România Constanța, șeful salvamarilor din zona Neptun, Vasile Borteș.
Vasile Borteș: Am reușit și am recuperat patru cetățeni din apă. I-am predat la ambulanță cu funcții vitale, pe Neptun, dar, din păcate, sunt zeci de copii, zeci de cetățeni care se aruncă în apă, în valuri.
Reporter: Ce steag este arborat acum la dumneavoastră?
Vasile Borteș: Steagul roșu – înseamnă scăldatul interzis, intrarea în mare interzisă, înotul interzis. Vânt foarte puternic, nord – nord-est, undeva la 35 cu rafală 55km/h, curent foarte puternic, valuri destul de înalte. Marea este gradul trei spre patru./rpatulea/asalar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (14 august)