Acțiuni dedicate Zilei Marinei și în Capitală

Manifestările dedicate Zilei Marinei la Constanța au adunat mii de turiști și localnici care au venit să asiste la exercițiile demonstrative pregătite de marinari și la defilarea navelor militare. Au fost organizate acțiuni dedicate Zilei Marinei și în Capitală. Au fost depuse coroane de flori la Monumentul Eroilor Marinari din fața debarcaderului de pe lacul Herăstrău, pe acordurile muzicii de fanfară, apoi a fost lansată la apă o coroană de flori în formă de ancoră, ca omagiu adus eroilor marinari. Relatează Alex Avram.
Reporter: Alexandru Avram – Evenimentul a fost precedat de o procesiune religioasă și de o depunere de coroane în fața Monumentului Eroilor Marinari, la care au participat oficialități din cadrul Armatei Române, dar și reprezentanți ai Ligii Navale Române. Comandorul Hristea Butnaru, directorul Statului Major al Forțelor Navale Române, a prezentat ordinul comun al ministrului apărării naționale, ministrului afacerilor interne și ministrului transporturilor și infrastructurii.
Hristea Butnaru: Ziua Marinei Române, sărbătoarea marinarilor militari și civili, a constructorilor navali și lucrătorilor portuari, a fost oficializată ca sărbătoare a marinarilor români în urmă cu 121 de ani, pe data de 15 august, Ziua Adormirii Maicii Domnului. Ziua are un loc aparte în conştinţa naţională, prin prisma caracterului său unic de festival al mării şi al spiritualităţii marinăreşti. În bazinul Mării Negre, România are responsabilitatea apărării frontierei de stat, a frontierei Uniunii Europene și a NATO, iar Forţele Navale Române au un rol esenţial în realizarea acestui obiectiv. Dragi marinari, cu prilejul Zilei Marinei Române, vă adresăm sincere felicitări și urări de succes în tot ceea ce întreprindeți. Dumnezeu şi Sfânta Maria să vă binecuvânteze și să vă ocrotească! Bun cart înainte și la mulți ani!/amirea/denisse

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (15 august)