Fotbal: Luciano Spalletti este noul selecționer al naționalei Italiei

Luciano Spalletti este noul antrenor al echipei naționale de fotbal a Italiei. După ce a câștigat Cupa Italiei cu Napoli, antrenorul toscan a decis să accepte propunerea făcută de Federația de Fotbal a Italiei (FIGC).
„Federația Italiană de Fotbal anunță că a ajuns la un acord cu Luciano Spalletti pentru funcția de antrenor al naționalei Italiei. Antrenorul toscan va prelua funcția începând cu 1 septembrie 2023 și prezentarea oficială va avea loc cu ocazia întâlnirii echipei naționale, programată în primele zile ale lunii septembrie, la Centrul Tehnic Federal din Coverciano”, scrie în comunicatul de presă oficial al FIGC.
Președintele FIGC a comentat acordul, astfel: „Îi urăm bun-venit lui Spalletti. Echipa națională avea nevoie de un mare antrenor și sunt foarte fericit că a acceptat conducerea tehnică a naționalei de fotbal. Entuziasmul și competența sa vor fi fundamentale pentru provocările care așteaptă echipa italiană în lunile următoare”.
Spalletti a ajuns la un acord cu Federația Italiană de Fotbal pentru un contract pe trei ani și un salariu de peste 2 milioane de euro./oavram

(www.corrieredellosport.it – 18 august)