Alpinistul Gabriel Băicuş se antrenează la Brașov, înainte de a urca pe al doilea cel mai înalt munte din lume

Alpinistul Gabriel Băicuş va pleca, în iunie, într-o nouă expediţie în Asia Centrală, pentru a escalada vârful K2, al doilea cel mai înalt munte din lume.
Asta la doar un an după ce a marcat o premieră pentru alpinismul autohton, devenind primul român care a atins vârfurile Everest şi Lhotse în 24 de ore, fără întoarcere în tabăra de bază. Mulți alpiniști spun despre K2 că este mai dificil de escaladat decât Everest.
„Expediția de pe K2 de anul acesta face parte dintr-un proiect mai amplu care se numește Himalaya 148 și care presupune escaladarea celor 14 vârfuri de peste 8.000 m ale planetei. Brașovul este casa mea de aproape 2 ani. Pentru expediția Everest-Lhotse, în mai puțin de 24 de ore, tot în Brașov m-am antrenat. Este poziționat foarte aproape de multe masive muntoase, ies aproape zilnic să alerg în jurul Tâmpei sau în zona Răcădău. Expediția din vară de pe vârful K2 va fi cea mai grea de până acum, va fi cea mai exigentă, iar pentru asta voi încerca să mă antrenez la două zile pentru a fi la înălțimea așteptărilor, așa cum este și Radio România Brașov FM”, ne-a spus alpinistul Gabriel Băicuş.
Gabriel Băicuș va povesti mai multe despre noua aventură marți, în matinalul de la Radio România Brașov FM, „Bună dimineața, Transilvania!”. (RADIO ROMÂNIA BRAŞOV – 19 martie)/rcostea