Spectatorii sunt așteptați pe traseu să se bucure de cursă și să susțină cicliștii înscriși la l’Étape Romania by Tour de France

București, 21 august 2023. Pe 27 august, Bucureștiul va fi gazda L’Étape by Tour de France, cea mai renumită cursă de ciclism din lume dedicată amatorilor și pasionaților. Cursa este SOLD OUT, pe toate cele trei trasee însă toată lumea este așteptată pe trasee să susțină de pe margine participanții și să se bucure de atmosfera de festival, chiar în centrul Bucureștiului.

Traseele, programul complet și toate detaliile despre eveniment se regăsesc pe site-ul evenimentului: https://romania.letapebytourdefrance.com/. De asemenea, a fost publicat Ghidul de Participare și toți cei înscriși la cursă trebuie să îl consulte înainte de participare.

De altfel cine nu a reușit să se înscrie la această ediție este așteptat să își rezerve un loc pentru ediția de anul viitor în etapa de preînscrieri, care va deveni disponibilă imediat după încheierea evenimentului.

Evenimentul va bloca artere importante ale capitalei începând cu ora 7:00 dimineața urmând ca acestea să fie redate circulației după ora 14:00.

Bd. Unirii, Bd. Mircea Vodă, Splaiul Unirii pe sensul către București, Bd. Decebal, Bd. Basarabia, Calea Victoriei, Bd. Regina Elisabeta, Bd. Schitu Măgureanu, Străzile Știrbei Vodă și Ion Câmpineanu, Șoseaua Kiseleff, Străzile Buzești, Berzei, V. Pârvan. B.P. Hașdeu și Bd. Libertății.

România se află pentru al doilea an pe harta internațională a prestigiosului eveniment L’Étape, oferind celor peste 2000 de concurenți așteptați la start experiența unică a campionilor chiar la ei acasa: o capitală fără trafic, trei trasee excepționale, cele mai înalte standarde de organizare și o atmosferă festivă care sărbătorește sportul și apartenența, participanții fiind înscriși de regulă ca echipă sau susținuți de familie, prieteni, colegi.

Organizatorii și Poliția Rutieră colaborează pentru a identifica cele mai bune trasee ocolitoare.

Programul evenimentului din 27 august, acțiuni și activități în Race Village-ul amplasat în Piața Constituției:

  • 08:00 – vor lua startul din zona Palatului Parlamentului cei înscriși pe traseul City Adventure de 14 km
  • 09:00 – vor pleca în cursă cei înscriși pentru traseele The Ride, de 42 km și The Race, de 85 km
  • 13:00 Sfârșitul cursei / Închiderea completă a traseului
  • 13:30 – festivitatea de premiere în Race Village când sunt planificate activități și surprize atât pentru concurenți cât și pentru vizitatori

 Numeroase companii de top din România s-au alăturat celui mai puternic brand de ciclism din lume, Tour de France la L’Étape Romania. Sponsorul oficial al evenimentului este Auchan, alături de care s-au implicat în calitate de sponsori: Altex, Dorna, Vodafone, RTPR și World Class. Furnizorii oficiali și Partenerii evenimentului sunt: Decathlon, Perskindol, TechnoGym, PowerBar, Sanador, GETSBET, SKODA, Lindab, GIANT, Gramofon, Velux, Reciclad’OR, Remat Holding, Paste Băneasa, Black Cab, Agriro Fresh & Oliveris, JW Marriott Bucharest Grand Hotel, Farmacia de detergent, Vesta, Terapie pentru mișcare, CPI Security, Artesana, Hama, Salonul Bicicletei, Cosmapp Global, AmBike, MTB Academy, Heineken 0.0%, Drovie și WWF.

Partenerii instituționali care susțin evenimentul sunt Ambasada Franței, Federația Română de Ciclism, Federația Română de Triatlon și Comitetul Paralimpic Român.

Europa FM susține evenimentul în calitate de Partener Media Principal,  căruia i se alătură TVR, Radio România Actualități, Radio România Cultural, Agenția de Presă Rador, Revista BIZ, Revista Cariere, Ziarul Bursa, HotNews, B365, Romania Journal, Go4Fun, GabrielSolomon.ro, Biciclistul.ro, SportM.ro, Aimx.ro, Freerider.ro, RidersClub.ro, Sportya.net.

L’Étape Romania by Tour de France este organizat de MPG România, lider de piață pe segmentul proiectelor sportive adresate participanților amatori, cu o experiență semnificativă, care include organizarea a peste 8.000 de evenimente sportive, pe parcursul a peste 27 de ani de activitate. Conceptul evenimentului L’Étape by Tour de France aparține AMAURY SPORT ORGANISATION, Franța, (ASO), liderul mondial în organizarea curselor de ciclism și deținătorul legendarului brand Tour de France.

Mai multe detalii despre seria globală de evenimente și despre competiția locală se găsesc pe site-ul oficial romania.letapebytourdefrance.com, iar cei care doresc să intre în cursă, se pot înscrie în secțiunea ÎNSCRIERI. Informații la zi se găsesc pe profilele de

Facebook: https://www.facebook.com/letaperomania  și

Instagram: https://www.instagram.com/letaperomania

Despre A.S.O

Datorită prestigioasei competiții Turul Franței, unul dintre cele mai populare evenimente sportive internaționale din lume, clasice prestigioase precum Paris-Roubaix, Liège-Bastogne-Liège, Flèche Wallonne și Paris-Tours, precum și curse pe etape precum Paris-Nisa, Critérium du Dauphiné și Vuelta a España, A.S.O. este liderul mondial în organizarea curselor de ciclism, cu 100 de zile de competiție în fiecare an. Globalizarea ciclismului este unul dintre domeniile sale majore de dezvoltare. Cu Turul Arabiei Saudite, Turul Deutschland și organizarea Cursei Arctice a Norvegiei, A.S.O. continuă să contribuie energic la creșterea ciclismului ca exemplu de transport durabil pentru centrele orașelor.

 Despre L’Étape by Tour de France

L’Étape by Tour de France este lider mondial în evenimente de ciclism cu participare în masă, cu evenimente desfășurate în 25 de țări în 2023 și 30 de evenimente globale. L’Étape by Tour de France oferă cicliștilor amatori posibilitatea de a concura sau de a experimenta o etapă de Turul Franței chiar la ei acasă. Turul Franței este cel mai recunoscut eveniment sportiv anual din lume și este o marcă premium pentru ciclism.

Detalii despre MPG România se găsesc pe: www.mpg.com.ro.

 

Contact media:

Free Communication –  Ștefania Oancea

(+40) 752 111 726

stefania.oancea@freecomm.ro