Sute de oameni au ieșit în stradă în fața Maternității Spitalului Județean de Urgență din Botoșani

„Radiojurnal” – Realizator: Ciprian Sasu – Sute de oameni au ieșit în stradă ieri, pentru a treia zi consecutiv, în fața Maternității Spitalului Județean de Urgență din Botoșani, pentru a-și manifesta nemulțumirea față de cadrele medicale care, la sfârșitul săptămânii trecute, au lăsat o tânără de 25 de ani să moară fără a-i acorda îngrijiri medicale timp de şapte ore după internare.
Gabriela Ioniță, purtătoarea de cuvânt a Direcției de Sănătate Publică Botoșani: La data controlului, unitatea sanitară nu a pus la dispoziția inspectorilor sanitari procedura, protocolul pentru gestionarea unor astfel de cazuri. În intervalul 23:30-00:45 pacientei i s-au efectuat investigații clinice și paraclinice și i s-a administrat tratament simptomatic. La ora 00:53 analizele de laborator fuseseră finalizate, putând fi pusă la dispoziția medicului de gardă. În intervalul orar 00:45-7:35 nu au fost consemnate în foaia de observație investigații, intervenții terapeutice și manevre de îngrijire. La ora 7:35 s-a consemnat agravarea bruscă a stării generale și pacienta a fost transferată la ATI, unde i s-a efectuat resuscitare timp de 40 de minute fără succes, la ora 8:20 declarându-se decesul.
Realizator: Președinta Consiliului Județean Botoșani, Doina Fedorovici, a avertizat angajații din domeniu că vor trebui să părăsească sistemul dacă nu-și îndeplinesc responsabilitățile și nu fac toate eforturile pentru a-i salva pe cei care au nevoie de ajutorul lor./rpatulea/asalar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (23 august)