Putin le-a cerut cetățenilor Rusiei să ia parte la alegeri

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, le-a cerut locuitorilor regiunilor Rusiei în care se desfășoară Ziua unică de votare să ia parte la alegeri.

Şeful statului a remarcat că procedurile electorale în țară sunt construite cât mai comod posibil. „Le cer locuitorilor din regiunile în care în aceste zile au loc alegerile să participe, mai ales că procedurile electorale din țara noastră sunt construite cât mai comod posibil. Am în vedere și scrutinul de trei zile la secțiile de votare și posibilitatea de a vota de la distanță. Votul electronic devine de la an la an tot mai popular, își extinde geografia. Tot mai mulți alegători au încredere în el și folosesc această oportunitate. Sper ca fiecare dintre voi să manifeste o poziție civilă responsabilă”, a spus Putin.

Alegerile în Rusia în majoritatea regiunilor se desfășoară timp de trei zile, începând cu 8 septembrie, principala zi va fi 10 septembrie. În Ziua unică de votare sunt planificate alegerile înalților funcționari din 21 de subiecți ai Federației Ruse și alegerile suplimentare ale deputaților Dumei de Stat pentru patru locuri vacante în circumscripțiile electorale cu un singur mandat. Sunt programate alegeri în republica populară Donețk, republica populară Luhansk, în regiunile Zaporojie și Herson./snicolau/schelaru

www.ria.ru – 9 septembrie