Câteva metode ușoare pentru a scăpa de viespi

Viespile sunt insecte benefice, joacă un rol important în polenizarea florilor și privind controlul altor insecte nedorite în grădină. Cu toate acestea, atunci când se apropie prea mult de casa sau grădina dv., pot deveni oaspeți nedoriți. Pe lângă faptul că pot deveni enervante, viespile prezintă un risc pentru persoanele cu alergii la înțepături. Iată câteva metode pentru a le alunga.
1. Pulverizați o soluție cu ulei esențial de mentă. Viespilor nu le place mirosul de mentă, așa că puteți folosi o soluție cu un extract esențial de mentă. Dacă s-au format deja cuiburi, pulverizați un amestec dintr-o lingură de ulei de mentă și 500 de mililitri de apă. Puteți adăuga două linguri de săpun lichid pentru a îmbunătăți aderența soluției la suprafață. Dacă viespile intră în casa dv. dintr-un loc anume, pulverizați-l cu ulei de mentă pentru a le respinge.
2. Apă cu săpun. Una dintre metodele clasice pentru a face față viespilor este prepararea unei soluții de 1-2 linguri de săpun lichid și 250 de mililitri de apă fierbinte. Utilizați această soluție pentru a alunga viespile sau întregul cuib. Se recomandă să faceți asta seara, când ele sunt mai puțin active.
3. Capcane. Pentru a colecta viespi, puteți folosi diferite tipuri de capcane. Capcană din sticlă: Tăiați o sticlă mare de apă în două. Luați partea de sus și întoarceți-o cu gâtul în jos. Așezați-o în partea de jos și atașați-le una de cealaltă cu bandă adezivă. În fundul capcanei, puneți apă cu zahăr sau o băutură dulce. Pe suprafața care duce la gât, aplicați puțin ulei pentru a o face mai alunecoasă. Puneți capcana într-un loc în care trec viespi. Viespile vor fi atrase de parfumul dulce și vor intra în capcană, dar nu vor mai putea ieși. Benzi adezive: Puteți folosi benzi adezive pentru a le atârna lângă cuib sau pe suprafețe unde de obicei se așează. Aceasta este probabil cea mai folosită tehnică, deoarece necesită cel mai puțin timp.
4. Insecticide. Puteți aplica insecticide convenționale pentru combaterea viespilor, urmând instrucțiunile de diluare și frecvența aplicării. Se recomandă aplicarea acestora seara, când viespile sunt mai puțin active.
5. Repelent pentru flori. Mirosul anumitor plante poate respinge viespile. Plantați mentă, cimbru, citronella, eucalipt și pelin în grădina dvs. sau lângă ferestre pentru a crea o barieră împotriva viespilor.
6. Sperietoare pentru viespi. La începutul verii, puteți folosi sperietoare sub formă de cuib de viespi artificiale. Agățați câteva dintre acestea în curtea dvs. pentru a descuraja noile colonii de viespi să își stabilească reședința.
Viespile sunt insecte benefice, dar atunci când devin o pacoste și un risc pentru oameni, este important să știi cum să scapi de ele. Urmând metodele și sfaturile de mai sus, puteți face față problemei și vă puteți proteja grădina și casa de viespi.

(www.actualno.com -11 septembrie)/pmirela/ddaniela