România va depăși borna de 1.000 km de autostradă și drum expres în circulație

România va depăși borna de 1.000 de kilometri de autostradă și drum expres în circulație o dată cu inaugurarea, săptămâna viitoare, a lotului de 14 km de autostradă de pe A3 – Transilvania, cuprins între Nușfalău și Suplacu de Barcău. Ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, a mai anunțat că primii zeci de kilometri ai autostrăzii Centură București – A0 vor fi inaugurați luna viitoare, atât pe tronsonul de nord, cât și pe cel de sud. Astfel, cu opt luni înainte de termen, se deschid 10 din cei 20 de km ai lotului dintre Corbeanca și Afumați și alți 10 km pe semi-inelul sudic, între Jilava și Bragadiru, a precizat Sorin Grindeanu.
Sorin Grindeanu, ministrul transporturilor: A0, avem un tronson care în mare leagă pe partea de nord DN1 aproape de DN2 și care va fi dat în circulație într-o lună, după care am mers pe A0 Sud, cele trei loturi, și sunt într-un stadiu avansat. Unul din aceste loturi 100% va fi dat în circulație anul acesta, există semne de întrebare vizavi de al doilea lot. Ideea este ca la anul, cel puțin pe această variantă, de la Craiova până la Constanța să se poate circula pe autostradă.
Realizator: Tot în 2024 ar urma să fie deschisă circulația pe primele două loturi ale autostrăzii Ploiești-Buzău./astanimir/dstanesc

RRA – 13 septembrie