Mii de voluntari sunt așteptați să participe la campania de strângere a deșeurilor, organizată în mai multe orașe din România

Mii de voluntari sunt așteptați să participe și în acest an la campania de strângere a deșeurilor organizată mâine în mai multe orașe din România, cu ocazia Zilei de Curățenie Națională.

Acțiunea își propune să atragă atenția asupra impactului negativ pe care gunoaiele depozitate la întâmplare îl au asupra mediului înconjurător. Evenimentul va fi marcat și la Cluj, spune coordonatorul campaniei, Laura Găină.

Laura Găină: Organizăm activitatea în mai multe localități: în Turda, în Huedin, în Dej și în Cluj-Napoca. Ca și locație principală vom avea locația pe pârâul Becaș. Mai avem un număr de voluntari în Hoia și în Făget. Nu sunt cantități de deșeuri consistente față de ce era în trecut. Două puncte importante mai sunt și la Florești, sub pădure și pe malul Someșului. Materiale le punem noi la dispoziție, adică mănuşi și saci, și să menținem curat, asta e important!

Reporter: Cine colectează sacii respectivi, ulterior? Unde ajung ei?

Laura Găină: Se colectează de compania de salubritate. Autoritățile sunt alături de noi de ani de zile,. Mai primim voluntari, se pot înscrie pe locația din Hoia și din Făget, în Cluj, pe letsdoitromania.

Realizator: Aproximativ 15 milioane de voluntari din peste 190 de țări sunt așteptați la curățenie mâine în întreaga lume, transmite Radio România Cluj./csimion

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 15 septembrie