Revendicările sindicatelor feroviare, care au declanșat o grevă de avertisment, de două ore pot fi rezolvate printr-o rectificare bugetară (Sorin Grindeanu)

Ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, spune că revendicările sindicatelor feroviare care au declanșat astăzi o grevă de avertisment de două ore pot fi rezolvate printr-o rectificare bugetară.

El susține că bugetele celor două companii CFR au fost trimise deja către Ministerul Finanțelor, așteptând aprobare pentru a putea intra în negocieri privind Contractul Colectiv de Muncă, dar nu au fost acceptate. O întâlnire a liderilor sindicali cu premierul Marcel Ciolacu va avea loc marți, anunță Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu: Ca să putem să evităm această grevă ar fi însemnat să primim mai mulți bani sau înseamnă să primim mai mulți bani de la bugetul de stat, astfel încât să putem să aplicăm statutul feroviarilor. Noi am cerut, așa cum bine știți, la Ministerul Transporturilor, cam 16 miliarde la rectificare, această sumă cuprinzând inclusiv sumele necesare pentru CFR, astfel încât să se aplice statutul feroviarilor. Am mai hotărât ca marți să existe o întâlnire între premier, sindicate, sigur, vom participa și noi de la Ministerul Transporturilor, astfel încât să găsim soluții.

Realizator: Declarația a fost consemnată de corespondentul RRA la Constanța, Sorin Cealera./csimion

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 15 septembrie