Până la finalul anului 2024 vor fi daţi în folosinţă cel puţin 200 de kilometri de autostradă (Sorin Grindeanu)

România va avea, de săptămâna aceasta, 1.000 de kilometri de autostradă în circulaţie. Cifra va fi atinsă odată cu inaugurarea lotului Nuşfalău – Suplacu de Barcău, de pe Autostrada A3 Transilvania. De asemenea, luna viitoare ar urma să fie inauguraţi şi primii kilometri ai Autostrăzii A0, Centura Bucureşti. Nu sunt singurele tronsoane care vor fi deschise în această perioadă, iar ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a promis recent că până la finalul anului 2024 vor fi daţi în folosinţă cel puţin 200 de kilometri de autostradă.
Sorin Grindeanu: Eu am spus ca până la finalul anului viitor minimul de kilometri pe care să-l dăm în circulație să fie de 200. Eu vă asigur că până la finalul anului 2024 acest lucru se va întâmpla, ba chiar din contră, sunt cât se poate de sigur, având săptămânal ședință cu cei de la CNAIR, de progres pe fiecare șantier în parte – am și fost să văd mare parte dintre ele și o să merg și în perioada următoare. Acest număr de 200 până la sfârșitul anului 2024 va fi depășit, cert.
Realizator: Sorin Grindeanu a spus că există şi scenarii optimiste, în care se poate ajunge la 300 de kilometri de autostradă finalizaţi până în 2025, însă acest lucru depinde de factori externi, precum condiţiile de vreme./RADOR RADIO ROMÂNIA/amirea/dstanesc