Târgul de Carte Gaudeamus Radio România – ediția Buzău 2023, 20 – 24 septembrie ● Centrul Muzeal „I. C. Brătianu”

Caravana Gaudeamus Radio România își continuă turneul național cu o nouă ediție organizată în Buzău. Cel mai citit târg de carte de la cel mai ascultat radio din țară revine aici, pentru cea de a doua ediție a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România găzduită de Centrul Muzeal „I. C Brătianu” (Bulevardul Nicolae Bălcescu nr. 40). Evenimentul este organizat de Radio România și Consiliul Județean Buzău, și se va derula în perioada 20 – 24 septembrie.
Programul de vizitare este între orele 10.00 și 19.00, în primele patru zile și 10.00 și 18.00, în ultima zi a evenimentului; accesul publicului este gratuit.
*
Ediția Buzău a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România este cea mai recentă componentă a proiectului de anvergură națională derulat sub acest brand de aproape trei decenii, de postul public de radiodifuziune, instituție media care în acest an împlinește 95 de ani. Principalul obiectiv al acestui proiect este promovarea culturii scrise și a educației prin evenimente de tip expozițional, organizate în cele mai importante centre educaționale și culturale din țară. Până în prezent, proiectul național a inclus 138 de ediții ale Târgului de Carte Gaudeamus Radio România, peste 15.000 de evenimente editoriale, mai mult de 3.000.000 de vizitatori și nenumărate proiecte conexe, derulate cu unicul scop de a sprijini aceste două domenii esențiale.
*
După o ediție de debut care a depășit toate așteptările, din punctul de vedere al impactului de public și al succesului de vânzări, Târgul de Carte Gaudeamus revine cu o ofertă mai variată și mai atractivă:
– mii de volume publicate de 30 dintre cele mai prestigioase edituri din țară – scriitori consacrați și debutanți, cele mai recente apariții editoriale, bestseller-uri, pachete promoționale – reunite pe o suprafață de aproape 300 de mp – cu 70% mai mult decât la prima ediție;
– o bogată ofertă complementară de muzică și jocuri educaționale;
– lansări și prezentări de carte, momente artistice susținute de Orchestra Liceului de Arte „Margareta Sterian” din Buzău;
– concursuri cu premii în vouchere pentru achiziția de cărți de la târg, adresate vizitatorilor târgului;
– proiectul „Invitați de nota 10: Olimpicii României”, prin care Radio România, cu sprjinul partenerilor din fiecare oraș gazdă, recompensează performanțele elevilor premiați la concursuri internaționale; premiul va fi oferit și în acest an de Biroul Notarial Vasile Victor și Asociații, din Buzău;
– campania de donații de carte, denumită „Cărțile se întorc acasă”, prin intermediul căreia volumele donate de participanți și vizitatori cu prilejul târgului ajung în biblioteci subfinanțate din punctul de vedere al achizițiilor de carte.
Ca și la celelalte ediții ale Târgului de Carte Gaudeamus Radio România 2023, toate standurile găzduite în incinta Centrului Muzeal „I. C. Brătianu” se vor regăsi și în format virtual pe website-ul www.gaudeamus.ro.
Evenimentul este organizat de Radio România și Consiliul Județean Buzău; Parteneri: Muzeul Județean Buzău, Inspectoratul Școlar Județean Buzău.
Sponsori: Rotary Club Buzău, Alex Company, Biroul Notarial Vasile Victor și Asociații, Print Expert.
Partener media: Agenția de Presă RADOR.
Pentru mai multe informații despre întregul proiect, vă invităm să accesați website-ul www.gaudeamus.ro.
Persoană de contact: Connie Chifor (0745 109 649; connie@gaudeamus.ro)