SE LANSEAZĂ ABONAMENTELE ȘI BILETELE PENTRU NOUA STAGIUNE LA SALA RADIO

După o amplă participare pe scenele celei de-a 26-a ediții a Festivalului Internațional „George Enescu”, Orchestrele și Corurile Radio România revin la Sala Radio și se pregătesc pentru deschiderea noii stagiuni (2023-2024)!

Stagiunea cu numărul 95 pe scena radioului public va debuta pe 13 octombrie 2023 cu un concert 100% RAHMANINOV, o încununare a evenimentelor derulate la Sala Radio sub egida „Anului Internațional Rahmaninov” – marcat în întreaga lume la împlinirea a 150 de ani de la nașterea compozitorului.

Abonamentele pentru prima parte a noii stagiuni la Sala Radio – octombrie-decembrie 2023 – vor fi disponibile în perioada 19-26 septembrie 2023. Biletele individuale vor fi puse în vânzare începând din data de miercuri, 27 septembrie 2023.

Printre invitații speciali din țară și din străinătate pe care îi veți aplauda pe scena Sălii Radio se numără artiști care și-au construit o carieră frumoasă pe marile scene ale lumii: dirijorii JOHN AXELROD, CHRISTOPHER WARREN-GREEN, RUMON GAMBA, SASCHA GOETZEL, NICOLAE MOLDOVEANU, TOUFIC MAATOUK, FINNEGAN DOWNIE DEAR ș.a. și soliști ca ROMAN BORISOV – pian, KSENIA SIDOROVA – acordeon, SIMON TRPČESKI – pian, DRAGOȘ ILIE – chitară, dar și voci precum  LIVIU HOLENDER – bariton, LILIA ISTRATI – mezzosoprană, IUSTINIAN ZETEA – bas. De asemenea, veți avea prilejul reîntâlnirii cu apreciații soliști ai Orchestrelor și Corurilor Radio România: violonistul ALEXANDRU TOMESCU, pianistul HORIA MIHAIL și violoncelistul RĂZVAN SUMA.

Printre „hit-urile” simfonice pe care le veți asculta în perioada octombrie-decembrie 2023 se numără Rapsodia pe o temă de Paganini pentru pian și orchestră și Simfonia a 2-a de Rahmaninov, Aconcagua  – Concert pentru acordeon si orchestră – Piazzolla, Simfonia nr. 6 – Pastorala de Beethoven, Simfonia a 5-a și Concertul în re major pentru vioară și orchestră de Ceaikovski, Concertul nr. 2 pentru pian și orchestră și Simfonia a 2-a de Brahms, Suitele din muzica de scenă Arleziana – Bizet și Simfonia a 9-a semnată de Mahler. Spectatorii de la Sala Radio se vor bucura și de seri cu muzică de operă: concertul cu arii din opere „Callas 100” – în onoarea împlinirii a 100 de ani de la nașterea celebrei soprane, selecțiuni și coruri din operele lui Richard Wagner etc.

               Sub bagheta dirijoarei SIMONA STRUNGARU, Big Band-ul Radio va reveni de asemenea pe scena Sălii Radio, cu frumoase seri de jazz, cum ar fi „The Magic of… Thad Jones”  – eveniment ce aniversează 100 de ani de la nașterea muzicianului american, „The Shapes of Art” – proiect interdisciplinar ce alătură muzica și creații ale designerilor români, concertul ce îl va avea invitat pe GIANNI GAGLIARDI  – saxofon ș.a.

Pe lângă evenimentele speciale prezentate de Orchestra Națională Radio, Orchestra de Cameră Radio și Big Band-ul Radio, stagiunea de concerte oferită de Radio România readuce în fața publicului seri de folclor propuse de Orchestra de Muzică Populară Radio. Corul Academic Radio și Corul de Copii Radio vor fi, de asemenea, aplaudate pe scena Sălii Radio.

În perioada 19-26 septembrie 2023 vor fi disponibile la vânzare abonamentele pentru primele 3 luni ale stagiunii (octombrie-decembrie 2023). Cele două formule de abonament vor cuprinde concertele Orchestrei Naționale Radio, respectiv pe cele ale Orchestrei de Cameră Radio. Pentru a vedea care sunt evenimentele din stagiune la care sunt valabile abonamentele, va rugăm să consultați secțiunea  „Program concerte” de pe site-ul www.orchestreradio.ro.

Biletele individuale pentru toate concertele Orchestrelor şi Corurilor Radio vor deveni disponibile DUPĂ vânzarea abonamentelor, începând cu data de miercuri, 27 septembrie 2023.

Preţuri abonament pentru concertele ORCHESTREI NAŢIONALE RADIO:

– Abonamente de acces:

– categoria I – 516  lei
– categoria a II-a –  413 lei
– categoria a III-a – 310  lei

– Abonamente cu valoare redusă (pensionari, elevi, studenţi)

– categoria I redus –  310 lei
– categoria a II-a redus –248 lei

Preţuri abonament pentru concertele ORCHESTREI DE CAMERĂ RADIO:

– Abonamente de acces:

– categoria I –   240 lei
– categoria a II-a –  192 lei
– categoria a III-a –   144 lei

– Abonamente cu valoare redusă (pensionari, elevi, studenţi)

– categoria I redus – 144  lei
– categoria a II-a redus –  115 lei

Pentru detalii puteţi contacta casa de bilete telefonic: 021. 314.68.00.

Pentru programul casei de bilete, vă rugăm să consultați site-ul oficial www.orchestreradio.ro – secțiunea Bilete.

Biletele și abonamentele sunt disponibile și în sistem online – pe entertix.ro și myticket.ro – şi în librăriile Cărtureşti.

Abonamentele cu preţ redus se pot achiziţiona numai de la casa de bilete a Sălii Radio, pe baza unei copii a talonului de pensie şi a cărţii de identitate.