Potrivit premierului Marcel Ciolacu, România are cele mai mici venituri bugetare şi cea mai mare evaziune fiscală

Guvernul se va reuni în aproximativ o oră în şedinţă la Palatul Victoria, iar pachetul de măsuri fiscale şi de reducere a cheltuielilor bugetare urmează să fie discutat în primă lectură.

Cabinetul condus de Marcel Ciolacu intenţionează să adopte documentul în zilele următoare pentru a-şi putea asuma apoi răspunderea în faţa Parlamentului. Înainte de şedinţă, premierul a precizat că, numai în ultimii ani, au fost aduse peste 500 de modificări la Codul Fiscal prin 100 de legi şi ordonanţe de urgenţă.

Marcel Ciolacu: Nicio ţară normală la cap nu poate continua cu excepţii fiscale îngropând ţara. Avem cele mai mici venituri la construcţia PIB-ului din UE. Avem zeci şi sute de facilităţi fiscale, dar avem în oglindă, în loc să avem o evaziune fiscală redusă, la aşteptările excepţiilor, fiindcă excepţiile le-ai făcut fiindcă vei avea o colectare mai bună şi o respectare a legii mai bună. Ai de fapt cele mai mici venituri şi cea mai mare evaziune. Nu se poate continua aşa.

Realizator: Potrivit redactorului Petruţa Obrejan, premierul Marcel Ciolacu a mai spus că România are cea mai mare evaziune fiscală din Uniunea Europeană, de peste 10% din Produsul Intern Brut, respectiv 160 de miliarde de lei. Radio România Actualităţi va transmite în direct declaraţiile pe care premierul le va face în deschiderea şedinţei de guvern./schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 20 septembrie