Aşteptăm o explicaţie din partea Suediei (Máté Kocsis)

Grupurile parlamentare ale partidelor de guvernământ din Ungaria nu au putut lua încă o decizie în sprijinul aderării Suediei la NATO, deoarece aşteaptă o explicaţie cu privire la un film care conţine neadevăruri despre Ungaria, realizat de televiziunea publică suedeză, a declarat Máté Kocsis, liderul grupului parlamentar FIDESZ, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute în pauza reuniunii partidelor de guvernământ de la Esztergom.
Politicianul a declarat că cele două grupuri parlamentare (FIDESZ-KDNP – Partidul Popular Creştin Democrat) au vizionat filmul în cauză, care conţine „minciuni şocante”, în care apare şi Márton Gulyás, unul dintre „cei mai cunoscuţi activişti de stânga” din Ungaria, iar televiziunea uită să informeze telespectatorii că în film de fapt vorbeşte adversarul politic al actualelor partide de guvernământ din Ungaria.
Máté Kocsis a mai afirmat că sunt complet nedumeriţi de „cum ar putea crede suedezii că Parlamentul ungar şi cele două grupuri parlamentare vor susţine cu entuziasm aderarea Suediei la NATO după astfel de acţiuni”. „Aşteptăm o explicaţie din partea suedezilor pe această temă”, a declarat politicianul.

RADOR RADIO ROMÂNIA (22 septembrie)

https://hirado.hu//rganciu/ilapadat