Guvernul și-a asumat răspunderea în Parlament pe legea cu măsuri fiscal-bugetare

Guvernul și-a asumat răspunderea în Parlament pe legea cu măsuri fiscal-bugetare, iar documentul a fost prezentat de premierul Marcel Ciolacu. Relatează Amalia Bojescu.

Reporter: Premierul Marcel Ciolacu declara în fața parlamentarilor că, odată cu angajarea răspunderii guvernului, s-a terminat cu dubla măsură, cu privilegiile la stat și cu excepțiile din mediul privat. Șeful executivului sublinia că pachetul de măsuri a fost îndelung dezbătut și reprezintă începutul unei reforme mai ample.

Marcel Ciolacu: Astăzi se va încheia o etapă din istoria României. Astăzi se termină cu șmecheria. Astăzi, guvernul pe care îl conduc își asumă răspunderea tocmai pentru că România nu își mai poate permite să se bazeze doar pe munca celor cinstiți, a celor care își plătesc corect taxele și impozitele la stat, iar pe ceilalți să nu-i deranjeze nimeni.

Reporter: Forma finală a pachetului de măsuri cuprinde și mai multe amendamente formulate de parlamentari, între care și două din partea UDMR, unul fiind eliminarea pragului din buget pe care îl pot cheltui primarii. În aceste condiții, este puțin probabil ca UDMR să susțină o moțiune de cenzură a opoziției, spune președintele Uniunii, Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor: Eu vreau să rezolv câteva probleme, fiindcă șansele noastre să dăm jos guvernul sunt zero. Au 60%; PSD, PNL. Când ei au 60% atunci o moțiune de cenzură este, într-adevăr, din punct de vedere mediatic, un lucru interesant, dar nu rezolvi nimic. Reporter: În timpul dezbaterilor din Parlament, parlamentarii USR și AUR au protestat împotriva măsurilor anunțate de guvern./csimion

RADOR RADIO ROMÂNIA – 26 septembrie