Zelenski laudă rezistenţa Harkivului

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a vizitat, marţi, oraşul Harkiv, în cadrul unei călătorii de lucru la brigăzile forțelor armate din direcția Liman-Kupiansk.

Într-un mesaj postat pe Telegram, Zelenski a scris că a avut o întâlnire cu autorităţile care conduc Harkivul, la eveniment mai participând ministrul energiei şi șefii companiilor Ukrenergo și Naftohaz. „Am discutat cu oficialii despre protecția împotriva bombardamentelor rusești, alimentarea cu energie a orașelor și satelor din regiunea Harkiv, protejarea instalațiilor energetice, restaurarea clădirilor, domeniul social, deminarea” – a scris Zelenski.

Potrivit preşedintelui, la întâlnirea de la Harkiv, au fost trasate sarcini privind pregătirea pentru sezonul de încălzire, restaurare şi protejarea instalațiilor energetice de atacurile rusești. „Trebuie să se facă totul, iar unele lucruri trebuie accelerate foarte mult” – a remarcat președintele. Totodată, Volodimir Zelenski a subliniat că „este foarte important că, în pofida tuturor dificultăţilor, Harkivul nu doar rezistă, ci şi ajută astfel încât întregul nostru est să fie puternic”. „Un oraș mândru și luminos, care va fi întotdeauna un oraș al forţei pentru Ucraina și pentru întreaga Europă” – a adăugat președintele./sdan/gpodea

Agenția de presă INTERFAX-UCRAINA – 4 octombrie