Nicușor Dan a recunoscut că Poliția Locală din București „nu-și face treaba cum ar trebui”

După aproape trei ani de mandat, primarul general al Capitalei Nicușor Dan recunoaște că Poliția Locală nu funcționează, nici în ceea ce privește componenta de ordine publică, nici în ceea ce privește componenta de control.

Nicușor Dan spune că, după schimbarea șefului Direcției Generale de Poliție Locală și Control a Municipiului București (DGPLCMB) va propune Consiliului General al Municipiului București o nouă organigramă a acestei instituții, în încercarea de a aduce mai mulți polițiști locali pe străzi.

„După cum știți, am avut, recent, o schimbare la Poliția Locală. Și eu sper ca această schimbare să se vadă și în activitatea de control și în activitatea de ordine publică, la care vă referiți.
Pentru că, până în momentul acesta, Poliția Locală, în zona sa de ordine publică, nu a funcționat.
După această schimbare, la vârful Poliției Locale, o să propun Consiliului General o modificare de organigramă, în care să sporim numărul de polițiști locali care sunt în secțiunea de ordine publică.
Polițiști locali, cu totul, sunt de ordinul 350-400, din care, pe ordine publică, sunt de ordinul 120-130 și eu doresc ca, după organigramă, să fie în jur de 200″, a răspuns primarul general.

Nicușor Dan a recunoscut și că activitatea de control a DGPLCMB lasă de dorit, atât în ceea ce privește componenta de mediu, cât și cea de taximetrie, cea de control în construcții sau de control comercial.

Reporter: Pentru că ați vorbit despre Poliția Locală, peste drum, terasa funcționează, în continuare, cu, se pare, concursul Direcției de Control a Poliției Locale?

Nicușor Dan: Da, Direcția Control din Poliția Locală are mai multe probleme și pe zona de mediu – Parcul IOR, și pe zona de construcții și pe zona de activități comerciale și pe zona de taximetrie.

Reporter: Dar, controlul ăsta funcționează?

Nicușor Dan: În momentul de față, dacă vă duceți în Gara de Nord și veți vedea taximetria nelegală, asta ne spune că Controlul nu funcționează”, a recunoscut Nicușor Dan, la întrebările directe ale București FM.

Material realizat de Mircea Apostolescu.

BUCUREȘTI FM – 4 octombrie