NASA prezintă un obiectiv ambițios: să construiască case pe Lună până în 2040

NASA lucrează la o nouă misiune care are un obiectiv specific: construirea primelor case pe Lună până în anul 2040. După cum a fost detaliat, acestea ar putea fi folosite nu numai de astronauți, ci și de civili.
Pentru a realiza acest proiect ambițios, administraţia NASA intenționează să aducă o imprimantă 3D pe satelit. Aceasta are scopul de a construi un anumit beton lunar din așchii de rocă, fragmente de minerale și praf, după cum au dezvăluit oamenii de știință ai organizației pentru cotidianul „The New York Times”.
Planul NASA este de a avea prima subdiviziune în spațiu în 17 ani, idee care ar putea fi realizată și pe Marte. Potrivit ziarului citat, există unii experți care consideră aceste afirmații ca fiind foarte ambițioase. Totuşi, alții spun că este o idee fezabilă, dacă agenția își va continua obiectivele.
Pentru a-și atinge scopul, agenția intenționează să colaboreze strategic cu diferite universități și companii private. Prin urmare, colaboratorii vor trebui să depășească praful lunar, care, potrivit experților, este foarte toxic și abraziv.
În același sens, agenția colaborează deja cu ICON, o companie americană de tehnologie a construcțiilor, cu sediul în Texas (Austin). Aceasta ar fi primit deja finanțare de la NASA, cu o investiție inițială în 2020 și încă 60 de milioane în 2022, cu scopul de a crea un sistem de construcție spațială.
Proiectul în cauză s-a remarcat deja prin rapiditatea și relația dintre cost și eficiență în prezentarea posibilelor soluții la criza imobiliară din țară. (www.20minutos.es – 5 octombrie)/rcostea

RADOR RADIO ROMÂNIA (6 octombrie)