O slujbă de solidaritate va fi celebrată la Sinagoga de pe strada Dohány din Budapesta

O slujbă de solidaritate va fi celebrată, miercuri, de la ora 18:00 (ora locală – n.red.), la Sinagoga de pe strada Dohány, din Budapesta, pentru susţinerea Israelului, care a fost atacată de teroriștii Hamas sâmbătă dimineață, a informat Federația Comunităților Evreiești din Ungaria (Mazsihisz), într-un comunicat remis luni seara Agenţiei de Presă MTI.
Potrivit comunicatului, Mazsihisz și Comunitatea Evreiască din Budapesta (BZSH) invită pe toată lumea la Sinagoga de pe strada Dohány pentru a „comemora victimele terorii și pentru a ne exprima solidaritatea cu statul evreu”.
La slujba de solidaritate, sarcinile rabinice vor fi îndeplinite de rabinul-şef pe ţară, Frölich Róbert. De asemenea, vor ţine o prelegere preşedintele Mazsihisz, Andor Grósz, şi preşedintele BZSH, Tamás Mester, care mai îndeplineşte şi funcţia de vicepreşedinte al Mazsihisz. Vor participa, printre alţii, şi cântărețul de operă Miklós Király și Géza D. Hegedűs, actorul laureat al premiilor Kossuth și Mari Jászai.
Organizatorii au scris: Sunt profund îngrijorați de cei dragi, rude, prieteni și colegi care trăiesc în Israelul atacat, dar au încredere în puterea statului evreu. Organizatorii au adăugat: cer Atotputernicului să binecuvânteze statul Israel, „primul pas al mântuirii noastre, să-l ocrotească sub aripile harului Său și să întindă peste el cortul păcii Sale! Să întărească mâinile apărătorilor pământului nostru sfânt, să-i salveze pe ei! Dumnezeul nostru, împodobește-i cu cununa biruinței!”/vblanka/ctuluc

https://hirado.hu/belfold/cikk/2023/10/10/szolidaritasi-istentiszteletet-tartanak-a-dohany-utcai-zsinagogaban