Belgia a fost lovită din nou de „un atac terorist islamist” (Emmanuel Macron)

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat luni seară, în Albania, că Belgia a fost lovită din nou de „un atac terorist islamist”, după ce un atacator înarmat a ucis două persoane la Bruxelles.

„Europa este zguduită”, a spus Macron. Ministrul suedez al justiţiei, Gunnar Strommer, a declarat pentru agenţia de presă Reuters că informaţiile conform cărora victimele sunt doi cetăţeni suedezi sunt „îngrozitoare”. „În această seară am primit veştile îngrozitoare de la Bruxelles. Guvernul şi autorităţile relevante lucrează intens pentru a obţine mai multe informaţii despre ce s-a întâmplat”, a spus Strommer.

UEFA a anunţat că meciul de fotbal dintre Belgia şi Suedia, din calificările Euro 2024, a fost suspendat la pauză, după incidentul de la Bruxelles. Belgia şi-a ridicat la maximum nivelul de alertă teroristă, după ce un bărbat a afirmat într-un clip publicat pe reţelele de socializare online că el este atacatorul şi că este membru al grupării Stat Islamic.

Premierul belgian, Alexander de Croo, a confirmat că victimele sunt suedezi, însă nu a confirmat şi numărul acestora, despre care atacatorul – care s-a prezentat drept Abdesalem Al Guilani şi luptător pentru Allah – a spus că este trei morţi, nu doi./mbrotacel/csimion

REUTERS – 16 octombrie