Lavrov s-a pronunțat pentru crearea statului Palestina în frontierele din 1967

Ministrul de externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, a declarat într-un interviu acordat programului „60 de minute „, difuzat pe canalul „Rossia 1”, că Rusia este fidelă hotărârilor Consiliului de Securitate cu privire la necesitatea creării statului Palestina în granițele din 1967.

„Suntem fideli hotărârilor Consiliului de Securitate al ONU, pe care nimeni nu le-a anulat și la care nimeni nu a renunțat. Aceste rezoluții prevăd realizarea acordurilor privind crearea statului palestinian pe baza frontierelor din 1967, cu capitala în Ierusalimul de Est”, a declarat Lavrov. „Toată lumea știe faptul că Israelul, prin acțiunile sale unilaterale de extindere a așa-numitelor așezări, încalcă acest lucru, toată lumea știe acest lucru”, a adăugat Lavrov.

Lavrov și-a exprimat speranța că palestinienii şi israelienii se vor așeza la masa negocierilor. „Va trebui să se uite la hartă și să își coreleze acțiunile practice cu hotărârea Consiliului de Securitate al ONU și să țină cont de realitățile create după 1967”, a subliniat el./snicolau/schelaru

www.ria.ru – 20 octombrie