Proteste în marile capitale ale lumii legate de situația umanitară din Fâșia Gaza

„Radiojurnal” – Realizator: Cătălin Gomboș – În marile capitale ale lumii au avut loc sâmbătă proteste legate de situația umanitară din Fâșia Gaza. Cea mai mare demonstrație din Europa a avut loc la Londra, unde aproximativ 100.000 de persoane au participat la un marș de solidaritate cu palestinienii. În Statele Unite au fost manifestații pentru încetarea bombardamentelor israeliene. Și la București a avut loc un miting în sprijinul civililor blocați în Gaza. Acesta s-a desfășurat în condiții de securitate deosebite și nu s-au înregistrat incidente.
-: Am ieșit să fim cu fraţii noştri din Gaza, din Palestina, să-i susținem.
-: Ce ştiu e că nu au nici mâncare, nici apă, nici curent, n-au niciun semn de viață, sunt bombardaţi oriunde ar merge. De când la început conflictul de-abia pot să iau legătura cu părinții mei de acolo. Deci e foarte, foarte greu. Până și spitale au fost bombardate. Nu mă interesează cine a început conflictul; conflictul a fost dintotdeauna, dar să bombardezi spitale, și moschei, și catedrale mi se pare inadmisibil. Ăsta este terorismul.
Realizator: Pe de altă parte, participanții la o demonstrație la Tel Aviv au cerut eliberarea celor peste 200 de ostatici deținuți de mișcarea teroristă Hamas./RADOR RADIO ROMÂNIA/rpatulea/asalar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (22 octombrie)