În capitală continuă pelerinajul de Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor

„Radiojurnal” – Realizator: Cătălin Gomboș – În capitală continuă duminică pelerinajul de Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, sărbătorit la data de 27 octombrie. Până duminica viitoare credincioșii se pot închina atât la moaștele acestuia, cât și la cele ale Sfinților Împărați Constantin și Elena și ale Sfântului Ierarh Nectarie, așezate în baldachinul special amenajat în curtea Catedralei Patriarhale. Reporterul RRA Izabela Aivăncesei a stat de vorbă cu câțiva dintre oamenii veniți sâmbătă la pelerinaj.
-: Vin cu drag în fiecare an. Vin din Ploiești, deci vin special la această sărbătoare, din bucuria de a îl revedea pe sfânt și, mai ales, la praznicul acestuia.
-: Am auzit la radio, la știri, și făceam mâncare la bucătărie. Am lăsat tot, m-am dus repede, m-am spălat și zic: mă duc, că nu e aglomerat. La biserică că mă duc când pot, pentru liniștea sufletească.
Realizator: Marți va fi adusă din Grecia și mâna dreaptă a Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, care este sărbătorit pe 26 octombrie. Este prima dată când cei doi sfinți cu numele Dimitrie se întâlnesc în cadrul pelerinajului organizat la Catedrala Patriarhală./abranescu/asalar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (22 octombrie)