Ministrul bulgar de externe a făcut un apel către UE cu privire la situaţia din Gaza

Viceprim-ministrul şi ministrul afacerilor externe al Bulgariei, Maria Gabriel, a participat la reuniunea Consiliului Afacerilor Externe de la Luxemburg.

Discuţia s-a axat pe situaţia din Israel şi ţările vecine din regiune. „Condamnăm cu fermitate atacurile teroriste asupra Israelului comise de către Hamas, care au cauzat pierderi de vieţi omeneşti şi mulţi răniţi de ambele părţi. Suntem solidari cu Israelul, inclusiv în ceea ce priveşte ostaticii luaţi de Hamas”, a precizat Maria Gabriel.

În declaraţia sa, şeful diplomaţiei bulgare şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la înrăutăţirea situaţiei umanitare din Fâşia Gaza şi a solicitat eforturi coordonate în sprijinul populaţiei civile de ambele părţi. Maria Gabriel a subliniat, de asemenea, necesitatea de a depune eforturi pentru a preveni o escaladare a situaţiei în regiune. „Coordonare şi acţiuni preventive – de aceasta avem nevoie în UE. Un coridor umanitar, contact permanent cu statele vecine şi din regiune şi vigilenţă împotriva dezinformării sunt acţiuni importante pentru a se evita escaladarea conflictului”, a declarat viceprim-ministrul bulgar./ddaniela/gpodea

www.dariknews.bg – 24 octombrie