Premierul Marcel Ciolacu anunță că au început calculele pentru construcția bugetului pe anul 2024

Premierul Marcel Ciolacu anunță că au început calculele pentru construcția bugetului pe anul 2024. Se face o analiză a proiectelor și programelor care au funcționat bine, dar și a solicitărilor pentru investiții în anul următor. El a respins posibilitatea adoptării altor modificări fiscale după intrarea în vigoare a legii pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea și a afirmat că ordonanța privind reducerea cheltuielilor publice până la finalul acestui an nu înseamnă că nu mai pot fi organizate evenimente publice cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Marcel Ciolacu: Târgurile de Crăciun, cum este cel de la Craiova, aduc venituri bugetului, nu cheltuieli. Sunt niște cheltuieli inițiale. Sunt ferm convins că de Crăciun în municipiul București va exista un târg de Crăciun, dar prin inchiriere, prin taxele luate de municipalitate se vor aduce venituri cu adevărat. Nu consider că e normal ca într-o comunitate cu 500 de locuitori să cheltuim pe beculețe 100.000 euro. Aici a intervenit statul român și mi se pare corect.

Realizator: Premierul Marcel Ciolacu estimează că noua lege a pensiilor va trece de Parlament până la sfârșitul lunii viitoare și menține ca termen de intrare în vigoare data de 1 ianuarie 2024./gpodea

RADOR RADIO ROMÂNIA – 29 octombrie