Mesajul ambasadorului României în Italia, Excelenţa Sa Gabriela Dancău, de Ziua Radioului

Corespondenţă de la Roma – Reporter: Elena Postelnicu – La 95 de ani de emisie neîntreruptă, ambasadoarea României la Roma, Gabriela Dancău, a dorit să transmită un mesaj pentru România.
Gabriela Dancău: La mulți ani Radio România la împlinirea frumoasei vârste de 95 de ani! Reper de profesionalism, etalon al mediei românești, mediu de informare eficient și echilibrat, radioul public a devenit în toată această perioadă o voce importantă, un reper național, atât în ceea ce privește emisiunile informative, dar și emisiunile culturale, sportive, economice sau muzicale. Nu în ultimul rând, de peste 30 de ani, Radio România s-a profilat într-un adevărat liant între românii de acasă și cei de peste granițe. Și pentru acest fapt, în calitate de ambasador al României în Italia, țin să îi mulțumesc corespondentei de cursă lungă a Radio România în Italia, doamnei Elena Postelnicu, pentru profesionalism și activitatea sa neobosită pe care o realizează în Peninsulă, dar și pentru eforturile zilnice de a aduce prin reportajele sale poveștile românilor din Italia acasă, în România. Într-o lume în schimbare, din ce în ce mai digitalizată, radioul a rămas extrem de puternic în peisajul media. De aceea, în actualul context al dezinformării, apreciez în mod deosebit verticalitatea, seriozitatea și dedicația personalului Radio România de a-și duce la îndeplinire misiunea nobilă de informare a publicului larg.
Realizator: Mirela Băzăvan – Mulțumim și noi pentru acest mesaj atât de frumos și, bineînțeles, îi mulțumim Elenei Postenicu pentru încă un reportaj transmis pentru ascultătorii noștri la „Obiectiv, România”. Avem și astăzi imagini din Italia pe Facebook România Actualități./RADOR RADIO ROMÂNIA//atataru

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 1 noiembrie)