O nouă campanie privind riscurile de incendiu

Realizator: Mira Gomboş – O nouă campanie de informare privind riscurile de incendiu destinată vârstnicilor, victime în cazul a peste 80% din totalul exploziilor casnice, a fost lansată de E.ON România Delgaz Grid, împreună cu Inspectoratul şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Campania „Împreună pentru siguranţă” îşi propune să sublinieze importanţa decisivă a măsurilor de prevenţie care trebuie respectate de cei în cauză sau de aparţinători pentru preîntâmpinarea unor evenimente soldate de cele mai multe ori cu pierderi de vieţi şi pagube materiale însemnate.
Adela Boţan, purtătorul de cuvânt al companiei E.ON: Noua campanie de informare subliniază importanța măsurilor de prevenție pe care trebuie să le respectăm pentru a preîntâmpina evenimente tragice. E nevoie de o schimbare de mentalitate în ceea ce ne privește pe noi, ca aparținători, privind necesitatea realizării din timp a unor lucrări de întreținere la instalațiile electrice de încălzire, precum și importanța curățării coșurilor de fum.
Realizator: Anul trecut au avut loc 12 explozii la instalații casnice de gaze, soldate cu 36 de victime, dintre care cinci au murit. 30 din totalul persoanelor afectate au fost vârstnici, notează colegii de la Radio România Târgu Mureș./RADOR RADIO ROMÂNIA/lcoman/asalar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 2 noiembrie)