Ungaria va organiza un exercițiu militar NATO în noiembrie (Kristóf Szalay-Bobrovniczky)

Forțele de Apărare Ungare vor organiza în noiembrie un exercițiu militar multinațional, la nivel național, numit „Adaptive Hussars 23”, cu participarea forțelor NATO, în timpul căruia vor fi testate capacitățile de apărare ale țării, a anunţat Kristóf Szalay-Bobrovniczky.

Potrivit ministrului ungar al apărării, în următoarele săptămâni, Forțele Armate Ungare vor desfășura operațiuni militare în mai multe părți ale țării, întărindu-și cooperarea cu administrația civilă. Ministerul Apărării l-a citat pe Kristóf Szalay-Bobrovniczky într-un comunicat remis joi Agenţei de Presă MTI, care a subliniat: Trăim într-o epocă a pericolului, Europa este afectată de război, migrație ilegală și, odată cu aceasta, amenințarea terorismului. „Pentru Guvernul ungar cel mai important este menţinerea păcii, a securității Ungariei și a poporului ungar, ceea ce pot fi garantate de o armată bine pregătită, motiv pentru care, împreună cu șeful Statului Major al Armatei Ungare, general-colonel Gábor Böröndi, a dispus un exercițiu mult mai cuprinzător decât înainte, numit „Adaptive Hussars 23”, a declarat ministrul.

Potrivit comunicatului, în multe locații din țară, în perioada 2-26 noiembrie, pe drumurile principale şi laterale locuitorii trebuie să se aştepte la intensificarea traficului de vehicule militare. Forțele de Apărare Ungare le solicită șoferilor să respecte regulile de circulație și să se apropie de vehiculele militare cu precauție, întrucât dimensiunea și viteza acestora, precum și lungimea și modul de deplasare a convoaielor sunt diferite de ceea ce este obișnuit în traficul rutier de zi cu zi. Vehiculele civile nu pot circula printre convoaie, prin urmare vehiculele de escortă vor asigura trecerea convoaielor în siguranță, se arată în comunicat. Ministerul a cerut șoferilor să circule în apropierea coloanelor militare în toate cazurile, ținând cont de condițiile actuale ale drumului, precum și de condițiile meteo și de vizibilitate.

Ministerul Apărării va informa publicul cu privire la derularea exercițiului militar, mulțumind totodată locuitorilor pentru înțelegere și răbdare față de trafic şi alte inconveniente asociate exercițiului militar, se mai arată în comunicat./rganciu/schelaru

MTI – 3 noiembrie