Capitala Europeană a Culturii, Timișoara, este capitala lecturii

Capitala Europeană a Culturii, Timișoara, este și astăzi capitala lecturii. Târgul de Carte Gaudeamus Radio România pune la dispoziția cititorilor cele mai recente apariții editoriale, bestselleruri și titluri în curs de afirmare, oferte și pachete speciale. Cărțile pentru copii rămân printre cele mai căutate la târg. De la cărțile cu supereroi până la reeditări ale vechilor povești, noua generație de cititori se arată interesată de lectură. De la Radio România Timișoara, Mihaela Ioncelescu.
Reporter: Industria cărții se pliază în funcție de preferințele de lectură ale noi generații de cititori, în vreme ce benzile desenate și romanele grafice câștigă tot mai mult teren, spune Răzvan Florea, reprezentant al unei edituri prezente la Târgul Gaudeamus de la Timișoara.
Răzvan Florea: Cele mai mult se caută lecturile pentru 8-12 ani, gen „Harry Potter”, „Minunea” sau „Războiul care mi-a salvat viața”, dar, de asemenea, este un trend în creștere cu benzile desenate. Sunt căutate din ce în ce mai mult. Avem colecţia retro. Sunt foarte bine primite.
Reporter: Copiii veniți între standurile Târgului Gaudeamus de la Timișoara spun că aleg în special cărțile dinamice. Preferă aventura, suspansul și nu se regăsesc deocamdată în lecturile clasice.
-: De obicei îmi plac cele de aventură sau cele de fantasy, pentru că mi se par mult mai interesante. Am încercat și clasice, dar nu mi-au plăcut. Nu mai astea le citesc.
-:Cărţi, de obicei, care te țin cu suspans.
Reporter: Finalul de săptămână vine cu noi prezentări de carte la Gaudeamus Timișoara. Despre comunicarea în media digitală vor vorbi astăzi Adina Baya și Ileana Rotaru, iar psihoterapeutul Ancuța Coman-Boldișteanu va discuta despre „Emoții în farfurie. Cum să faci pace cu tine și cu farfuria ta”./aburtica

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI , 4 noiembrie