Inaugurarea Casei Carol a Fundaţiei Bambini in Emergenza

Inaugurarea Casei Carol a Fundaţiei Bambini in Emergenza

Fundația Bambini in Emergenza – care se dedică primirii copiilor seropozitivi sau abandonați, dintre care unii cu dizabilități mintale grave – a găzduit ceremonia de inaugurare a „Casei Carol”, una dintre cele trei case de tip familial ale centrului său pilot de la Singureni (judeţul Giurgiu). „Casa Carol” a fost renovată datorită sprijinului Camerei Notarilor Publici din București prin Fundația Notar 2006.
La ceremonia prezidată de președinta Fundației Silvia Saini Damato, au participat și Ambasadorul Italiei la București Alfredo Durante Mangoni, Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse Natalia-Elena Intotero și Reprezentanta UNICEF în România Anna Ready.
Fundația Bambini in Emergenza este o realitate extraordinară a sectorului terţiar italian din România. Fondată în 1997 de jurnalistul Mino Damato, Bambini in Emergenza a înființat un centru pilot care este alcătuit în prezent din trei case de tip familial, o biserică, un centru de coordonare (cu birouri, ambulatorii și camere de oaspeți), o creșă Montessori și un teren mare cu loc de joacă, teren de fotbal și sală de sport. Centrul pilot poartă numele lui Andreea Damato, o fetiţă abandonată şi bolnavă de SIDA, devenită fiica fondatorului Mino Damato prin adopție internațională. Fundația și-a creat și propria rețea de asistenți maternali, pentru a oferi o familie copiilor găzduiți în centrul pilot cu șanse mici sau deloc de a fi adoptați. Mai multe informații despre Fundația Bambini in Emergenza și activitatea acesteia pot fi găsite pe site-ul https://www.bambiniinemergenza.ro/