Cei peste 100 de români și membri ai familiilor lor care au primit aprobare să iasă din Fâșia Gaza ajung în Egipt

Emisiunea: „Radiojurnal” – Realizator: Cristina Grecu – Aproximativ 500 de cetățeni străini sau cu dublă naționalitate au fost evacuați azi din Fâșia Gaza în Egipt, prin punctul de trecere a frontierei de la Rafah, redeschis astăzi, după trei zile. După cum au declarat pentru France Presse responsabili din cadrul forțelor de securitate egiptene, sunt cetățeni din 15 țări, între care și România. Purtătorul de cuvânt al Ministerului român de Externe, Radu Filip, ne-a confirmat că cei peste 100 de români și membri ai familiilor lor care au primit aprobare să iasă din Fâșia Gaza ajung astăzi în Egipt.
Radu Filip: Astăzi vor continua procedurile de evacuare pentru cetățenii statelor care primiseră pentru data de 10 noiembrie permisiunea de a tranzita punctul de trecere Rafah către Republica Arabă Egipt, inclusiv pentru cei 101 de cetățeni români și membri de familie. Evacuarea lor în Republica Arabă Egipt se va realiza pe parcursul zilei de astăzi, cu respectarea tuturor procedurilor specifice impuse, având în vedere că aceștia au fost informați în prealabil de către reprezentanții Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah.
Realizator: Aseară au ajuns în țară 41 de cetățeni român evacuați din Fâșia Gaza, iar în urmă cu câteva zile alți 93./RADOR RADIO ROMÂNIA/asalar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (12 noiembrie)