Garderoba artistului Prince, scoasă la licitație

Geniu al muzicii, dar și fashion icon.
Prince avea clasă nu numai ca artist, ci și pentru ținutele pe care le etala pe scenă.
Garderoba sa inconfundabilă va fi scoasă la licitație pe 16 noiembrie, în cadrul vânzării online The Fashion of Prince, organizată de RR Auction. Peste 200 de obiecte, printre care haine, accesorii și bijuterii, deținute de omul de afaceri parizian Bertrand Brillois, un avid colecționar de articole din garderoba geniului de la Minneapolis, care a murit în aprilie 2016 din cauza unei supradoze de opioide.
Colecția, care va fi scoasă la licitație, include, printre altele, celebra cămașă albă cu volane purtată în timpul spectacolului istoric din 1985 la cea de-a XII-a ediție a American Music Awards din Los Angeles. Cu acea ocazie, artistul, supranumit His Purpleness pentru pasiunea sa pentru culoarea violet, precum și pentru Purple Rain, a făcut publicul să delireze, interpretând melodia din 1984, coloana sonoră a filmului cu același nume. Cămașa este estimată la 15.000 de dolari. În aceeași seară, Prince s-a accesorizat cu un ac de rever pentru costumul său verde, albastru și auriu, care este estimat la aproximativ 7.000 de dolari.
De asemenea, este pus la vânzare și paltonul de cașmir purtat în timpul Under the Cherry Moon, o comedie muzicală romantică din 1986, regizată și interpretată de Prince însuși. Este estimat la 25.000 de dolari.
După cum explică casa de licitații, moștenitorii lui Prince nu au nimic de-a face cu vânzarea. Artistul, de fapt, era cunoscut pentru cadourile pe care le făcea angajaților și prietenilor săi și, de asemenea, organiza adesea vânzări de obiecte uzate la Paisley Park, biroul-locuință de la periferia orașului Minneapolis.
Brillois, care vâna haine și obiecte de aproximativ 20 de ani, s-a gândit chiar să deschidă un muzeu dedicat modei lui Prince. A abandonat ideea, abia după ce Paisley Park a fost transformat în muzeu. În acel moment, după ce a constatat că moștenirea artistului va fi în siguranță, a decis să scoată la licitație prețioasa sa colecție. (www.ansa.it – 14 noiembrie 2023)/oavram

RADOR RADIO ROMÂNIA (14 noiembrie)