Meteorologii au actualizat avertizările de vânt puternic și precipitații abundente

Meteorologii au actualizat în această dimineață avertizările de vânt puternic și precipitații abundente, valabile pentru jumătate din teritoriul României. Aceste fenomene se vor manifesta pe arii mai mari și vor fi mai intense.

Reporter: Costi Dumăscu – La ora 16:00, în această după-amiază, intră sub atenționare cod portocaliu sudul Moldovei, estul Munteniei și Dobrogea. Aici vor fi, la început, intensificări susținute ale vântului, cu rafale de până la 90 km/h și ploi însemnate cantitativ.

La ceasurile serii, precipitațiile vor deveni mixte și, cel mai important, din a doua parte a nopții vor predomina ninsorile viscolite. Concret, este vorba despre județele Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța. Pe Marea Neagră va fi furtună, cu vânt de peste 100 km/h.

Avertizarea este valabilă până mâine-dimineață, la ora 10:00. Cod portocaliu de ninsoare viscolită și vizibilitate scăzută este și în Carpații Meridionali și de Curbură. Altfel, precipitații și vânt puternic vor fi până mâine-dimineață în cea mai mare parte a Moldovei și în sud-estul Transilvaniei, unde vor fi și condiții de polei, dar aici nivelul de avertizare este doar de cod galben.

Capitala este și ea sub atenționare cod galben. Cerul va fi noros și va ploua, iar la noapte, doar trecător, vor fi precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări la București, mai ales diseară și în timpul nopții./geftene/csimion

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 18 noiembrie