Regiunea Herson, vizată de noi atacuri ruseşti

Armata rusă a lansat bombe aeriene ghidate asupra raionului ucrainean Berislav, în regiunea sudică Herson. Volodimir Litvinov, șeful administraţiei militare din raionul Berislav, a scris pe Telegram, sâmbătă dimineaţă, că „au fost înregistrate lansări de bombe aeriene ghidate, astfel că populaţia trebuie să rămână în adăposturi”.

Într-o postare anterioară, oficialul a informat că, în ultimele 24 de ore, ruşii au atacat de mai multe ori comunitățile teritoriale Berislavska, Novovoronţovska, Novooleksandrivska și Tiahinska. Printre localităţile şi oraşele atacate se numără Berislav, Novoberislav, Şliahove, Osokorivka, Mihailivka, Zolota Balka și Tahinka.

Potrivit lui Litvinov, armata rusă a efectuat un atac aerian la periferia satului Tahinka și, de asemenea, folosind o dronă, a aruncat explozibili asupra satului Mihailivka și asupra satului Zolota Balka. Au fost avariate un cămin cultural, o mașină și o clădire de locuințe. Ca urmare a unor bombardamente efectuate cu tancuri și artilerie, în orașul Berislav şi în satele Novoberislav și Şliahove, au fost avariate clădiri. „Din cauza acțiunilor teroriste ale armatei ruse, un bărbat a fost rănit în satul Novoberislav” – a adăugat Litvinov./sdan/schelaru

Agenția de presă UKRINFORM – 18 noiembrie