Peste 30 de copii născuţi prematur au fost evacuaţi din spitalul Al Shifa din Gaza

Un reprezentant al sistemului de sănătate din Gaza a declarat că 31 de copii născuţi prematur au fost evacuaţi din spitalul Al Shifa. Directorul general al spitalelor din Gaza, Mohammed Zakut, a spus că trei medici şi două asistente au plecat împreună cu copiii şi că acum se fac pregătiri ca toţi să părăsească Fâşia Gaza prin punctul de trecere Rafah, spre Egipt.

Mai multe ambulanţe au sosit în această dimineaţă la spital pentru a-i transporta pe copii spre sudul Fâşiei Gaza. Soarta lor a intrat în atenţia internaţională, în condiţiile în care spitalul Al Shifa a devenit principalul punct al operaţiunilor israeliene împotriva grupării Hamas. Cel puţin alţi astfel de copii au murit.

După ce copiii au fost scoşi din spital, înaintea marii evacuări de sâmbătă a bolnavilor, răniţilor şi a persoanelor strămutate, o echipă condusă de reprezentanţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a vizitat complexul medical Al Shifa. Membrii echipei au vorbit ulterior despre o „zonă a morţii” acolo. Ulterior au început să elaboreze planuri de evacuare a celorlalţi 300 de pacienţi şi membri ai personalului medical care se mai află încă în spital./opopescu/cpodea

BBC SERVICIUL MONDIAL – 19 noiembrie