Ministrul mediului, Mircea Fechet, a anunţat o nouă sesiune a Programului „Casa Verde Fotovoltaice”

„Radiojurnal” – Realizator: Cătălin Gomboş – Ministrul mediului, Mircea Fechet, a anunţat că o nouă sesiune a Programului „Casa Verde Fotovoltaice” prin care vor fi validaţi potenţialii instalatori va fi deschisă miercuri de la ora 10:00. El a explicat că firma care a dat în judecată Administraţia Fondului pentru Mediu a promis că va renunţa la proces, dacă va fi validată ca instalator autorizat.
Mircea Fechet: Ne adresăm atât celor care au fost respinși, cât și celor care nici măcar nu au aplicat în primă fază. Sperăm într-un număr foarte mic de zile să le declarăm admise pe cele care îndeplinesc cerințele, să publicăm noua listă a instalatorilor validați, care se adaugă la lista veche, cu speranța că la acel moment societatea comercială își va retrage plângerea, pe care a făcut-o instanței de judecată, respectiv Curții de Apel Oradea, moment de la care toți instalatorii pot să își vadă în continuare de treabă și românii să beneficieze cât mai repede de panourile fotovoltaice.
Realizator: Tot ieri, Mircea Fechet a anunțat că joi va începe o nouă sesiune a Programului „Rabla Plus” pentru persoane fizice, din banii rămași din derularea precedentei sesiuni. Bugetul pus la dispoziție depășește 70 de milioane de lei, din care se vor putea finanța aproximativ 1.500 de autoturisme electrice și plug-in hibrid./RADOR RADIO ROMÂNIA/lcoman/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (21 noiembrie)