Descinderi ale procurorilor şi poliţiştilor pentru destructurarea unui grup infracţional extrem de violent, organizat de 3 fraţi

Peste 80 de descinderi ale procurorilor şi poliţiştilor au loc în Bucureşti şi mai multe judeţe, pentru destructurarea unui grup infracţional extrem de violent, organizat de 3 fraţi, cercetaţi pentru o serie de infracţiuni grave, printre care şantaj, tentativă de omor, proxenetism, trafic de persoane şi rele tratamente aplicate minorului.

Pentru a-şi extinde zonele de influenţă în ţară şi în străinătate, clanul Caranilor a atras mai mulţi membri cu fizic impunător şi comportament violent, cu scopul de preîntâmpina escaladarea unor conflicte cu grupări rivale.

Reporter: Diana Surdu – La clanul Caranilor a mai aderat o altă grupare specializată în infracțiuni informatice pe teritoriul SUA, având ca scop transportul sumelor de bani ilicite din Olanda pe teritoriul României. Timp de un an, din decembrie 2020, în Rovinari, trei persoane s-au ocupat cu organizarea unui grup pentru transportul banilor obținuți din infracțiuni de tip skimming în SUA, prin care au creat un prejudiciu de peste 1,7 milioane de dolari.

Potrivit DIICOT, în alt interval de timp, septembrie 2020- octombrie 2021, liderul grupului infracțional a acumulat în portofelul electronic 7 milioane de dolari în depozite și 8 milioane în retrageri, bani cu care a cumpărat: mașini, imobile, firme, o fermă de minat criptomonede.

Interlopii au traficat și femei pe care le-au obligat la practicarea prostituției. Deoarece victimele nu erau plătite pentru activitățile prestate, au mai fost constrânse să întrețină raporturi și acte sexuale, precum și masaj erotic în camere special amenajate, acesta fiind singurul mod prin care puteau fi remunerate. Oamenii legii au descins și în Călărași şi Giurgiu, la proxeneţi, cămătari și traficanți de persoane. Prin metoda loverboy, iar apoi prin violență fizică și psihică, suspecții au obligat victimele majore să practice prostituția, în folosul lor./RADOR RADIO ROMÂNIA/lalexandrescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 23 noiembrie