Evenimente la Târgul de carte Gaudeamus – Radio România

Este cea de-a doua zi a Târgului de carte Gaudeamus – Radio România, cel mai longeviv eveniment de acest fel din ţară. Evenimentul se desfăşoară la Pavilionul Central Romexpo, din capitală, iar, până duminică, inclusiv, vizitatorii sunt întâmpinaţi cu o ofertă bogată, zeci de lansări de carte şi reduceri de până la 50 la sută. Reporterul RRA, Ancuţa Cocoroveanu, vine cu mai multe informaţii:

Reporter: „Economia României după pandemie. Cum poate fi săracă o țară bogată?”, de Mircea Coșea, la Editura Fundația „România de Mâine”, „Şi eu sunt Ucraina”, manifest poetic de Radmila Popovici, la Editura Junimea și „Aventura lecturii. Eseuri alese”, de Virginia Woolf, sunt câteva dintre lansările de astăzi de la Gaudeamus. De la ora 14:00 începe un atelier de bandă desenată, ținut de Mihai Grăjdeanu la Editura Didactica. Vizitatorii spun că oferta de carte este bogată.
Ce vă interesează la Gaudeamus? Ce căutați?
-: Ce caut? Nici eu nu știu. Tocmai asta este plăcerea târgului. Când caut ceva, mă duc într-o librărie. La târg vin și aștept să fiu surprins.

Reporter: V-a surprins ceva până acum?
-: Sigur, mă surprind coperțile. Sunt cititor încă dinainte de 1989, iar atunci coperțile erau extrem de terne. Acum, copertele te atrag. Reporter: Aveți o carte în mână și v-am surprins că citeați și zâmbeați. De ce?
-: Pentru că îmi place autorul, Alex Ștefănescu, și citesc despre Petru Popescu, ce frumos îl caracterizează Alex Ștefănescu: un tânăr îndrăzneț care știa engleza, când toată lumea știa franceza și care a îndrăznit să plece și să se afirme în altă parte și să scrie cartea despre iubirea lui cu Zoe Ceaușescu.

Reporter: Tu?
-: Eu mi-am luat „Scrisoarea de Crăciun”, pentru că vreau să citesc înainte de Crăciun o carte și să îmi placă.

Realizator: Accesul publicului este liber între orele 10:00 și 20:00./csimion

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 23 noiembrie