FBI anunţă că nu există indicii privind „legături cu terorismul”, în cazul exploziei de miercuri de pe podul dintre SUA şi Canada

Biroul Federal de Investigaţii din Statele Unite (FBI) a anunţat că nu există niciun indiciu cu privire la terorism, în legătură cu incidentul de miercuri de pe Rainbow Bridge, a declarat agentul FBI de serviciu, Matthew Miraglia, în cadrul unei conferinţe de presă.

Întrebat de ce consideră că nu există o ameninţare de terorism, Miraglia a spus: „Avem o persoană în vedere şi lucrăm în această privinţă în cadrul Joint Terrorism Task Force (JTTF). „Nu deţinem niciun fel de informaţii defavorabile în legătură cu persoana pe care am identificat-o, analizăm profulul său de pe reţelele de socializare online, derulăm în continuare o investigaţie completă, aşadar aceasta este o evaluare preliminară”, a spus Miraglia. „În acest moment considerăm că este probabil doar o întâmplare, nu există un tablou mai amplu la care să ne uităm acum”.

Trini Ross, procurorul pentru Districtul de Vest din New York, a reluat această ipoteză, afirmând că investigaţiile preliminare au stabilit că incidentul „nu a fost legat de terorism, însă vom continua să fim alerţi”. Administraţia Federală de Aviaţie din Statele Unite a confirmat că a ridicat restricţiile din cauza cărora au fost întrerupte zborurile internaţionale de sosire şi plecare la Aeroportul Internaţional Buffalo Niagara. Zborurile interne nu au fost afectate în niciun moment.

Guvernatorul statului New York, Kathy Hochul, nu a putut confirma originea vehiculului care a explodat la graniţa dintre SUA şi Canada – incident în urma căruia au murit două persoane – însă a subliniat că „există suspiciuni că maşina a pornit din apropierea” unui cazinou. Autovehiculul se deplasa cu o viteză foarte mare, înainte de explozie, a adăugat guvernatorul./mbrotacel/lalexandrescu

edition.cnn.com – 23 noiembrie