Proiecte în cadrul Târgului Gaudeamus

Administrația Fondului Cultural Național a prezentat astăzi, la Târgul de Carte Gaudeamus Radio România, proiectul „Către mine. Ateliere de auto-cunoaștere prin scris”. Copiii de gimnaziu, dar și adolescenții din licee învață scriere dramatică, monolog sau scenaristică. Printre cursanți sunt și două tinere care deja și-au publicat propriile cărți, după cum a aflat din dialogul cu ele reporterul nostru Ancuța Cocoroveanu.
Bunescu Ingrid Maria: Mă numesc Bunescu Ingrid Maria, am 19 ani și în cadrul acestor ateliere am descoperit ce înseamnă cu adevărat lectura și, mai mult de atât, am intrat în această lume minunată. Am fost motivată chiar să îmi public propria carte.
Reporter: Cum se numește?
Bunescu Ingrid Maria: Cartea mea se numește „Cine a furat Crăciunul”? Eu nu cred că cineva poate spune că nu-i place să citească. Cred cu tărie, în schimb, că nu a găsit genul de carte, cartea care să îl facă să dorească să citească.
Ioana: Mă numesc Ioana și o să împlinesc 18 ani curând. Am o serie de două cărți, o duologie, se numește „Clepsidra cormoranului”. Primul volum se numește „Busola către Nova Scoția”, al doilea „Busola de pe Nova Scoția”.
Reporter: Ce teme abordezi?
Ioana: Abordez teme de nișă mai mult, cu mesaje care sunt mai puțin frecventate în literatură. Prima carte este o aventură istorică cu pirați.
Reporter: De cât timp vii la Gaudeamus?
Ioana: Din clasa a V-a, de când aveam 10-11 anișori și… nu știu, este un loc pe care chiar îl simt ca acasă. Adică e cel mai așteptat eveniment tot anul pentru mine./RADOR RADIO ROMÂNIA/gpodea