Greva de la Căile Ferate programată pentru luni a fost suspendată până miercuri, 29 noiembrie

Greva de la Căile Ferate programată pentru luni a fost suspendată până miercuri, 29 noiembrie – anunţă sindicatul CFR Infrastructură.

Decizia a fost luată astăzi, după ce ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, a promis aprobarea unui nou memorandum în şedinţa de guvern de săptămâna viitoare, pentru exceptarea Companiilor CFR Infrastructură şi Metrorex de la legea privind reducerea cheltuielilor bugetare. Astfel, angajaţilor nu li se vor tăia primele, sporurile sau bonusurile prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă.

Sorin Grindeanu, ministrul transporturilor: Vom promova noi, ca minister, un memorandum legat nu doar de CFR, ci și de metrou și nu doar /…/ care să ajute la semnarea acelui CCM de care spun sindicatele și care e absolut necesar. Eu sunt convins că, pe parcursul zilei de astăzi, o să vină și un comunicat din partea sindicatelor, astfel încât, până miercuri, să existe un buffer și o anumită zonă de liniște, dacă pot să nu așa, urmând ca miercuri, Guvernul să decidă dacă aprobă sau nu. În mod sigur va aproba. /geftene/lalexandrescu