Meteorologii au emis mai multe avertizări cu Cod galben și portocaliu în toată ţara

Sfârșitul de săptămână aduce ploi, ninsori și viscol în aproape toată țara. Meteorologii au emis mai multe avertizări cu Cod galben și portocaliu, valabile până duminică seara.

Până la ora 18:00, în această seară, este în vigoare un prim Cod galben de ninsori și vânt în Carpații Orientali și în Munții Apuseni. Vântul suflă cu putere și în nordul Crișanei, în nord-vestul Transilvaniei și în dealurile subcarpatice ale Moldovei.

Peste două ore intră în vigoare un alt Cod galben, despre care ne vorbește Iulia Bărbulescu de la Administrația Națională de Meteorologie.

Iulia Bărbulescu: Aria precipitațiilor se va extinde și va cuprinde regiunile sudice și sud-estice. Vor fi ploi, dar treptat, începând din noaptea de sâmbătă spre duminică, se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Vântul se va intensifica, îndeosebi în sudul Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea, precum și în Carpații Meridional şi de Curbură. Vor fi intervale cu viscol și vizibilitate scăzută.

Şi un Cod portocaliu care intră în vigoare în noaptea de sâmbătă spre duminică, mai exact duminică la ora 2:00, până duminică la ora 16:00 este valabil Codul portocaliu. În acest interval, în județele Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța va ninge și va fi viscol, iar vântul va avea intensificări susținute cu rafale de 75-85 km/h, vizibilitatea va scădea sub 50 m./csimion

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 24 noiembrie