Un serial Netflix care a costat 55 de milioane de dolari nu va vedea niciodată lumina zilei

Cotidianul american „The New York Times” dezvăluie că Netflix a investit 55 de milioane de dolari în producția unui serial regizat de Carl Erik Rinsch, dar aceste episoade nu vor vedea niciodată lumina zilei.
Într-adevăr, după un prim film destul de nereușit, „47 Ronin”, Carl Erik Rinsch a dorit să regizeze un serial Netflix. Dacă episoadele au fost planificate mai întâi pentru Amazon care oferea un cec de opt cifre, Netflix a reușit să fie mai generos. Rinsch s-a trezit cu o libertate creativă totală și un buget care a urcat la 55 de milioane de dolari. Dar nu s-a făcut niciun episod. După semnarea acordului, comportamentul regizorului s-a schimbat, conform membrilor echipei serialului, textele și e-mailurile consultate de „The New York Times”. Acum se află în procedură de arbitraj cu Netflix. Rinsch consideră că gigantul de streaming a încălcat contractul și solicită despăgubiri de 14 milioane de dolari. Pentru Netflix, este extorcare.
Intervievat de ziarul american, Thomas Cherian, purtătorul de cuvânt al Netflix, explică: „După mult timp și efort, a devenit clar că domnul Rinsch nu avea de gând să finalizeze niciodată proiectul pe care fusese de acord să-l realizeze și așa am lăsat proiectul deoparte”. Cât despre regizor, acesta a refuzat cererea de interviu.
(www.lesoir.be – 23 noiembrie)/rcostea

RADOR RADIO ROMÂNIA (25 noiembrie)