Stilurile-vedetă de tunsori și machiaje ale anului 2024

Lumea frumuseții este în continuă evoluție, iar 2024 nu va face excepție. Pe măsură ce ne apropiem de noul an, ne putem aștepta să vedem multe tendințe interesante în materie de coafură și machiaj care vor fi în centrul atenției pe scena frumuseții de lux. De la look-uri îndrăznețe până la clasice atemporale cu o notă modernă, industria frumuseții este pregătită să facă o adevărată declarație în 2024. Pe măsură ce se apropie sfârșitul anului, și implicit Revelionul, ne gândim din ce în ce mai pregnant la un nou look, care să „spargă” toate clișeele. Deși există și alte modalități de a ne transforma în următoarele 12 luni, o tunsoare proaspătă și la modă este una dintre cele mai interesante căi. Pe tot parcursul anului 2023, internetul a fost în plină expansiune cu o „tăietură” mai ciudată decât alta. Mai simplu spus, tendințele de tunsoare din 2024 îmbrățișează și reimaginează coafurile clasice pentru o senzație complet modernă. Odată cu look-urile mai discrete, care devin populare, este lesne de înțeles de ce 2024 va fi anul stilului „ușor”. În pofida versiunilor șic, noul an va aduce o întoarcere la tunsori „fără efort”, accesibile, versatile și ușor de personalizat. Și aici ne gândim la straturi inegale mai lungi, bob-uri nepretențioase și bretoane firave. Indiferent de coafura dvs. actuală, îmbrățișarea noului an cu o nouă tunsoare este mai ușoară ca oricând. În ceea ce privește machiajul în anul 2024, se pare că se poartă un trend de abordare a unui aspect cât mai natural și îngrijit. Tot mai multe femei optează pentru o abordare simplă și minimalistă a machiajului, evidențiindu-și frumusețea naturală, în loc să-și acopere chipul cu produse cosmetice sofisticate. Pentru anul 2024, frumusețea va fi dusă la rangul de ARTĂ! Creativitate, artă din make-up și pictură pe păr, picturi pe haine, cu stilizări ale muzelor din natura care ne înconjoară, look-uri desprinse parcă din tablouri, mixuri de culori în trend și mult curaj pentru a ne exprima unicitatea și personalitatea prin felul în care arătăm, toate sunt atuurile pe care mizăm anul viitor.

Coafurile anului 2024

  • Bob până la bărbie – Nu puteți da greș cu niciun tip de bob. Dar, așa cum au arătat și rețelele de socializare în ultimele luni, versiunile „tăiate” revin în mare măsură. Toată lumea a purtat la un moment dat această tunsoare elegantă, și din motive întemeiate. Lungimea până la bărbie îi oferă flexibilitate, astfel încât să-l puteți purta drept sau să adăugați câteva bucle pentru un aspect jucăuș și romantic. Într-un sentiment similar, 2024 va fi o adevărată întoarcere la bob-ul foarte tradițional. Așteptați-vă să vedeți mai multe forme rotunjite care să se curbeze în jurul feței.
  • Straturi voluminoase – Părul de supermodel din anii ’90 ar putea fi modalitatea perfectă de a intra în noul an. Dar, versiunea de nouă generație se bazează pe straturi strategice dictate de textura părului natural. Anul 2024 este despre forme moi, conturate, care se încadrează ușor și natural la locul lor. Părul ar trebui să aibă o grosime suficientă pentru a oferi o explozie frumoasă, cu straturi rotunde și volum care să înceapă de la rădăcină.
  • Breton până la sprâncene – Franjurile de pe frunte par să fi stăpânit anul 2023 și, deși este încă o alegere populară, specialiștii spun că stilurile drepte și „slăbite” vor prelua conducerea în anul ce urmează. Bretonul nu mai trebuie să se conecteze la straturile de încadrare a feței, iar femeile se simt mai confortabil cu o tăietură care aterizează chiar deasupra sprâncenei pentru a etala frumusețea ochilor. Acest tip de breton se potrivește, de asemenea, în aproape orice lungime sau textură a părului. Lung, scurt sau creț, este ușor să adaptați aspectul la propria personalitate. Se poate și mai bine? Iată că da – specialiștii observă cum acest tip de breton oferă instantaneu posibilitatea unei simple cozi de cal sau cum îmbunătățește trăsăturile chipului și dă o senzație de prospețime și tinerețe.
  • Straturi curbate lungi – Straturile (sau tunsoarea în scări, într-o exprimare mai neaoșă) nu se demodează niciodată, dar profesioniștii spun că, în 2024, vă puteți aștepta ca acestea să devină mai lungi pentru a încadra mai bine fața. Straturile inspirate din anii ’70 vor începe între bărbie și umeri și vor curge lejer pe spate. Pentru a le menține aspectul elegant, tot ei recomandă să utilizați un aparat de stilat cu aer cald, în locul unei plăci tradiționale.
  • Baby Breton – Dacă nu sunteți pregătită pentru o coafură prea îndrăzneață, gândiți-vă întotdeauna la breton. Absolut orice coafură cu breton va fi la modă în 2024, inclusiv stilurile micro. Majoritatea femeilor vor dori să-și păstreze forma generală a părului, dar bretonul poate oferi o schimbare rapidă. O versiune pentru copii este pe cât de drăguță, pe atât de „inocentă”, întrucât poate fi ușor modelată pe măsură ce începe să crească. Pentru întreținere, se recomandă utilizarea spray-urilor și a serurilor pentru strălucire pentru un aspect sănătos.
  • Straturi lungi – Pentru cele care nu sunt gata să renunțe la lungime, stiliștii recomandă să opteze pentru o croială lungă în straturi. Acest stil adaugă un pic de volum și creează un aspect mai deschis, mai încadrat. Cu părul ondulat natural, se observă că menținerea șuvițelor sănătoase este crucială pentru un finisaj elegant. Încorporarea unei măști de condiționare profundă, în rutina obișnuită este o idee bună, deoarece va întări părul și îi va adăuga strălucire.
  • Coafuri „zdruncinate” – Nu se poate nega ușurința și alura unui păr perfect ciufulit. Stilurile deconstruite, precum această versiune a bobului, sunt la mare căutare în acest sezon. Cu sau fără breton, această tunsoare are un aspect ușor dezordonat, care este atrăgător în mod natural. Crearea unei texturi moi este importantă pentru ca tăietura să nu arate prea umplută. Straturile trebuie să fie subtil „zimțate”, astfel încât să poată cădea organic. Coafarea pentru acest aspect poate fi o înfoială redusă, dar straturile subestimate vor trebui retușate pentru a menține aspectul general ciufulit. Strălucirea este un alt element cheie pentru a menține această tăietură proaspătă și foarte ușoară.
  • Tunsori Pixie – Coafurile gen Pixie (păr foarte scurt cu franjuri pe frunte și la spate) sunt adesea considerate un stil de vară, dar croiala scurtă și conică poate fi atrăgătoare pentru iarnă, deoarece necesită mai puțină stilizare zilnică. Acest sezon este momentul perfect pentru a face o schimbare și pentru a oferi părului o pauză de la „uneltele” fierbinți și coada de cal. Multe femei optează pentru tăieturile pixie. Deși necesită ceva mai multă întreținere în ceea ce privește programările la salon, vă poate oferi libertatea de a vă juca cu perucile dacă vreți un aspect diferit.
  • Boburi Swingy – Bobul este tunsoarea care nu îmbătrânește niciodată. În timp ce fiecare sezon are câte o versiune diferită în tendințe, iarna aceasta (2023/2024) ia forma unui bob scurt și swingy (mai lung în față). Ceafa este precis conică, oferind o estetică curată și ascuțită, în timp ce părțile laterale au o anumită lungime pentru a crea mișcare. Acest stil injectează o întorsătură unică în bob clasic. Are elemente ale versiunii tradiționale, dar se simte mult mai la modă dacă sunteți în căutarea unui look îndrăzneț și actual.
  • Bretonul-perdea – Bretonul-perdea sau cortină ar putea fi cel mai bun truc de coafură. Nu numai că va creea un efect de încadrare a feței, dar funcționează bine și pe orice tip și textură de păr și necesită puțină întreținere odată ce a fost adoptat. Nu este surprinzător faptul că a făcut parte din unele dintre cele mai la modă stiluri ale anului, cum ar fi croiurile fluture și hush. Acest look a rămas o opțiune populară pentru cele care nu sunt pregătite să se angajeze într-o tunsoare prea dramatică. Indiferent dacă vă coafați părul elegant sau voluminos, se recomandă să utilizați un ulei ușor pentru a-l menține netezit și pentru un aspect final amestecat.
  • Bretonul Birkin – Deși multe stiluri de breton au devenit virale în acest an, look-ul inspirat de Jane Birkin a devenit puternic din toamnă. Spre deosebire de bretonul tăiat drept, această tunsoare este „înmuiată” în mod deliberat pentru a părea blândă și naturală. În timp ce bretonul poate fi purtat pe coafuri mai scurte, se observă că asocierea acestuia cu o tăietură lungă până la claviculă sau mai lungă adaugă o senzație „fără efort” aspectului. Dacă v-ați gândit să încercați bretonul, dar nu ați făcut încă acest pas, stiliștii susțin că iarna este momentul perfect pentru a face acest lucru. Vremea rece ușurează purtarea și modelarea bretonului, deoarece există mai puțină umiditate. Fără amenințarea încrețirii, stiliștii observă că puteți obține un aspect dezvăluit fără a fi nevoite să vă faceți griji că se vor dezordona pe tot parcursul zilei.
  • Straturi voluminoase – Părul lung poate fi greu de înlocuit, dar acest aspect stratificat se referă la îmbrățișarea aceleiași lungimi cu un aspect total nou. Cheia este să nu mergeți prea mult pe lungime, ci pe stratificare. Straturile de lungime medie sunt lungimea perfectă pentru a crea un păr bombă din anii ’90, care are volumul potrivit. Menținerea aspectului este ușor de realizat și acasă, cu ajutorul produselor potrivite. Dacă aveți păr fin, luați în considerare utilizarea unui spray de volum, apoi încercați să vă uscați părul cu capul în jos. Acest lucru vă va oferi un impuls instantaneu fără a fi nevoie să vă bazați pe ondulatoare sau bigudiuri.
  • Tunsoarea-fluture – Vedeta colecției este butterfly haircut, o tunsoare versatilă care se poate face de la păr mediu spre lung și care, așa cum îi spune și numele, ia formă de fluture.
  • Tunsoarea-lup – Wolf-haircut, inspirată din aspectul lupului, o tunsoare foarte texturizată, cu un aspect destul de dezordonat, cu un styling foarte versatil atât pe păr întins, cât și pe păr ondulat.
  • Tunsoarea-caracatiță – Printre tunsorile hit ale lui 2024 se numără și octopus haircut, o tunsoare discontinuă, dar și jellyfish-haircut, o coafură mai atipică, o combinație de două tunsori, cu straturi lungi pe dedesubt.
  • Buzz-haircut este o tunsoare împrumutată din hair-stylingul masculin, dar are particularitatea pentru anul 2024 că partea din față de breton este mai lungă, iar partea din laterale și din spate sunt texturizate și mai scurte.

Aceste culori de păr vor guverna 2024, dar le puteți încerca chiar acum

Deși este distractiv să experimentați cu fel de fel de trucuri de frumusețe ori de câte ori aveți starea de spirit necesară, începutul noului an aprinde întotdeauna dorința de a vă schimba major coafura actuală. La urma urmei, o tunsoare sau o culoare proaspătă poate fi extrem de benefică, ba chiar „transformatoare”. Cu atât de multe nuanțe virale care ne inundă fluxurile de socializare, alegerea unei singure culori poate fi o luptă crâncenă. Din fericire, tendințele de culoare a părului din 2024 vă pot face să luați decizia mult mai ușor. Privind în perspectivă, cei mai buni stiliști ai industriei prezic că următoarele 12 luni vor fi un amestec eclectic de nuanţe distractive. Unele dintre aceste look-uri, cum ar fi cowgirl copper, au rămas populare pe tot parcursul anului 2023. În timp ce altele, cum ar fi Cherry Cola, abia încep să fie descoperite. Dar, dacă există un lucru de așteptat în 2024, acesta va fi varietatea. Și asta pentru că există o multitudine de opțiuni cu care să vă jucați, iar scopul este mai puțin de a alege o culoare la modă și mai mult de a găsi una care să vă exprime în întregime personalitatea. Cu toate acestea, încă mai este loc și pentru nuanțele clasice, pentru cele care preferă un aspect tradițional. Așadar, dacă v-ați gândit să vă schimbați culoarea părului, nu a existat niciodată un moment mai potrivit pentru a face acest salt.

  • Nuanțele de blond ale anului 2024 – Deși versiunile „înghețate” de platină sunt gata să fie descoperite pentru această iarnă, stiliștii observă că restul anului 2024 va fi despre un aspect care necesită puțină întreținere. Dubla procesare înseamnă adesea mai multă întreținere. Cum reprezentantele sexului frumos se apleacă acum mai mult ca oricând spre culori naturale, în 2024 vor fi la modă versiunile mai îndulcite ale culorilor îndrăgite. Nuanțele aurii cu subtonuri moi vor cunoaște un moment de revenire. Această culoare folosește o combinație de nuanțe de blond și are un efect difuz. Nu sunteți încă gata să deveniți complet blondă? Nuanțele de bronz pot fi o alternativă bună, pentru că reprezintă echilibrul perfect între tonurile calde și nuanțele rustice. Deși există câteva modalități de a obține bronzul perfect, balayage oferă cel mai natural aspect. Scopul este să vă schimbați înfățișarea fără a copleși culoarea naturală. Este recomandat să optați pentru o nuanță „sărutată de soare”, care va oferi nuanței finale o senzație reflectorizantă. În conformitate cu tendința de întreținere redusă, este important să alegeți o versiune a nuanței care se potrivește cel mai bine stilului dvs. de viață. Adăugarea dimensiunii cu un toner metalic poate ajuta la menținerea culorii strălucitoare mai mult timp, astfel încât să puteți evita retușurile frecvente și programările la salon. Când este făcut corect, nu numai că prelungește aspectul, dar ajută la menținerea integrității și frumuseții părului natural. Culoarea anului 2024, anunță experții, este „apricot crush”, acel ton de portocaliu spre piersică, foarte bine pus în valoare atât în industria frumuseții, cât și în fashion, în arhitectura de interior sau în designul de produs. Pentru anul 2024, sărbătorim nuanța-vedetă Apricot Crush, caldă, dar revigorantă și energică. O putem integra foarte ușor în rutina noastră de make-up, fie cu un machiaj monocromatic, fie jucându-ne cu ea pe pleoape, buze ori pomeți.
  • Nuanțele de brunet ale anului 2024 – În ciuda faptului că este o culoare de păr atemporală, brunetul oferă multă versatilitate și experimentare. În timp ce 2023 a oferit câteva versiuni la modă, anul acesta nuanța devine mai dimensională. Gândiți-vă la lumini care aduc căldură suplimentară nuanței maro standard. Multe femei încep să-și îmbrățișeze culoarea naturală și caută modalități de a o îmbunătăți. Marourile mai profunde și mai bogate sunt captivante într-un mod clasic. Castaniul, de exemplu, devine o alegere populară și duce cu adevărat culoarea tradițională la următorul nivel. În loc de o singură nuanță, brunetele din 2024 au elemente dimensionale care se simt vii și proaspete.
  • Nuanțele de roșcat ale anului 2024 – Anul ce se încheie a fost destul de important pentru roșcate, însă acesta a fost doar începutul. Dacă ați crezut că acel cowgirl copper este o fază, vă înșelați. Nuanța energică ce a explodat în timpul toamnei este aici pentru a rămâne, iar experții sunt în unanimitate de acord, observând că această culoare unică a părului este încă puternică datorită versatilității sale. Cuprul sau arămiul nu este singurul roșu zgomotos care va „decola” anul viitor. Cola cherry, cunoscută și sub numele de păr Cherry Coke, devine rapid o opțiune populară. Indiferent dacă este o șuviță elegantă sau o manichiură cool, este imposibil să nu fi observat culoarea vișiniu intens, cu accente de maro închis, care apare peste tot pe rețelele de socializare în ultima vreme. Tonurile calde sunt în tendințe pentru 2024, iar această nuanță confortabilă se potrivește perfect. Roșcatul este recunoscut ca fiind greu de întreținut, dar asta nu a diminuat dorința femeilor de a încerca această nuanță. Dacă decideți să faceți un pas înainte spre una dintre aceste nuanțe, este recomandat să investiți într-un spray de protecție termică pentru a vă proteja șuvițele atunci când utilizați uscătorul sau placa fierbinte. Se știe că daunele cauzate de căldură provoacă decolorare, așa că este esențial să aveți protecție, ne sfătuiesc specialiștii.

Menținerea sănătății părului

Nu este nimic mai rău decât să observați că nuanța părului, cândva vibrantă, începe să piardă strălucirea. Chiar dacă retușurile și programările la salon îl vor menține proaspăt, îl puteți întreține și acasă. O rutină personalizată de îngrijire a părului care se adresează noii nuanțe este cea mai bună modalitate de a avea grijă de aspectul dvs. Prin natura sa, părul vopsit este mai predispus la rupere, așa că va trebui să folosiți un sortiment de produse care redau sănătatea din interior spre exterior. Trebuie să vă asigurați că vă mențineți părul sănătos, iar asta înseamnă să adăugați tratamente cu balsamuri și măști în rutina zilnică. De asemenea, este benefic să schimbați șampoanele și balsamurile cu opțiuni mai sigure pentru culoare, care nu vor îndepărta uleiurile naturale. Aceste tipuri de produse de curățare nu numai că prelungesc vibrația nuanței alese, dar se asigură că firele de păr rămân sănătoase în timp. Căutați formule cu ingrediente derivate natural care funcționează pentru a echilibra părul tratat chimic. Modificarea rutinei poate fi o corvoadă, dar după cum explică experții, va merita pe termen lung.

Tendințe în machiajul anului 2024

Odată ce ați recurs la o nouă înfățișare, dând părului aspectul de mult dorit, ar fi indicat, sau chiar necesar, să vă „primeniți” acum și rutina machiajului. Anul ce se apropie aduce cu el ceva schimbări în procesul de make-up și ritualurile de înfrumusețare, pentru ca transformarea să fie totală. Am văzut frumusețea anilor 2000 și anilor ’90 explodând în ultimii ani (butterfly clips și tightliner), însă acum anii ’80 cunosc un moment de mare frumusețe, pe măsură ce oamenii au devenit din ce în ce mai îndrăzneți în stilul și expresia lor de sine.

  • Piele cu aspect lucios – Acest aspect implică un ten strălucitor, aproape ca de sticlă, care pare neted, hidratat și luminos. Obținerea pielii cu un luciu ridicat constă într-o combinație de tehnici de îngrijire a pielii și de machiaj. Începeți cu o rutină de îngrijire hrănitoare pentru a vă menține pielea sănătoasă și hidratată. Apoi, optați pentru iluminatoare și fonduri de ten pentru a crea o bază luminoasă. Iluminatoarele și uleiurile faciale vor fi cei mai buni prieteni ai dvs. pentru această tendință, ajutându-vă să obțineți acea strălucire de rouă râvnită. Rămânând fidele temei zgomotoase și mândre a anilor ’80, nu este surprinzător faptul că blush-ul vibrant a fost la modă. Blush-ul drapat îndrăzneț al deceniului a revenit, dar acum avem produse mai bune pentru a obține aspectul pigmentat și a personaliza cât ne dorim.
  • Eyeliner colorat – Spuneți la revedere creionului negru tradițional și urați bun-venit unei explozii de culoare pe pleoape. Eyelinerele colorate vor fi o tendință majoră în 2024, pasionatele de machiaj experimentând nuanțe vibrante precum albastrul electric, verdele smarald și roșul aprins. Eyelinerele colorate vă pot amplifica instantaneu aspectul machiajului, adăugând o notă jucăușă și artistică. Această tendință permite creativitatea și auto-exprimarea, indiferent dacă optați pentru o linie de tuș îndrăzneață sau o notă subtilă de culoare de-a lungul liniei genelor inferioare. Eyelinerul cu codiță este și mai izbitor când este desenat în culori precum roșu, galben, fucsia și alb.
  • Sprâncenele statement – Sprâncenele groase, bine definite sunt o tendință de câțiva ani și continuă să evolueze. Anul acesta, așteptați-vă să vedeți un accent pe formele unice și neconvenționale ale sprâncenelor care vă completează trăsăturile feței. Indiferent dacă preferați un aspect periat sau sprâncene ascuțite, colțoase, cheia este să vă îngrijiți și să vă stilizați sprâncenele la perfecțiune. Gelurile pentru sprâncene, pudrele și creioanele vor fi instrumentele de bază pentru atingerea acestei tendințe. Sprâncenele pline și stufoase au fost în mod natural aspectul de preferat în anii ’80, înainte ca sprâncenele-creion din anii ’90 să preia conducerea. Pentru ca sprâncenele dvs. să arate cât mai pline posibil, makeup artiștii recomandă să folosiți un primer pentru gene pentru un efect de îngroșare. Gelul pentru sprâncene este menit să îmblânzească sprâncenele, dar dacă vreți să creați sprâncene mai pline, folosiți primer pentru gene. Apoi, tot ei spun să continuați cu un rimel maro sau o nuanță pentru sprâncene pentru a da iluzia de profunzime și plenitudine.
  • Machiaj monocromatic – Această tendință implică utilizarea unei singure nuanțe pentru ochi, buze și obraji pentru a crea un aspect armonios și coeziv. Machiajul monocromatic este versatil, deoarece puteți alege nuanțe care variază de la roz delicat și coral până la vișiniu adânc și teracotă. Rezultatul este un aspect lustruit și elegant, care emană o frumusețe atemporală. Pentru a atinge această tendință, optați pentru produse cremă sau pudră în nuanțe potrivite pentru ochi, buze și obraji.
  • Sclipici peste tot – Machiajul cu sclipici nu se limitează de acum înainte la ocazii speciale, ci va transforma look-urile de zi cu zi. Indiferent dacă alegeți să adăugați o notă de strălucire pleoapelor, buzelor sau chiar părului, există posibilități infinite de a încorpora sclipici în rutina de machiaj. Sclipiciul poate fi subtil sau îndrăzneț, în funcție de preferință, făcându-l o tendință versatilă care vă permite să experimentați și să vă distrați cu machiajul dvs.
  • Finisaje metalice – Finisajele metalice au avut un moment major în anii ’80, fie pe buze, fie pe pleoape. Înainte avea o senzație mai grungy, dar în zilele noastre tendința a evoluat în ceva mai pronunțat. În loc să căutați finisaje dure, cu contrast ridicat, căutați formule cu mai multe utilizări care să prezinte particule reflectorizante care vă îmbunătățesc aspectul general. Ele vă vor ajuta să îmbrățișați tendința metalică într-un mod mai elegant. Strălucirea, sclipiciul și finisajele metalice erau pe buzele tuturor în anii ’80, de la reclamele L’Oreal Paris până la aparițiile lui Grace Jones. Acum, buzele metalice au adoptat o abordare mai moale, mai subtilă. Se recomandă actualizarea tendinței folosind o pudră strălucitoare chiar în centrul buzelor și aplicând un luciu colorat peste ele. Primiți un pic de strălucire, dar buzele arată mai „plinuțe” și mai hidratate.
  • Retro Glam – Această tendință se inspiră din frumusețea iconică din trecut, cu o notă modernă. Gândiți-vă la buzele roșii ale lui Marilyn Monroe, la creionul de ochi „înaripat” al lui Audrey Hepburn și la ochii fumurii ai lui Brigitte Bardot. Acordați o atenție deosebită alegerii rujului și creionului de ochi pentru a obține un glam retro. Buzele roșii, în special, vor fi un element de bază al acestei tendințe, cu finisaje mate și lucioase. Asociați-vă machiajul retro cu coafuri de inspirație vintage, cum ar fi onduleurile în valuri, pentru a completa aspectul. Buzele îndrăznețe nu au părăsit niciodată complet lista de preferințe, dar nuanțele vibrante de fucsia sunt pentru totdeauna asociate cu anii ’80. Pentru buze mate, căutați un ruj lichid pigmentat cu o formulă de lungă durată. Dacă preferați un finisaj satinat sau lucios, experții vă recomandă să utilizați un balsam pigmentat care „va oferi o notă vibrantă de culoare cu o strălucire transparentă, aducând un omagiu subtil anilor ’80”.
  • Ochi „plutitori” – Acest look avangardist presupune aplicarea de eyeliner deasupra pliului pleoapei, creând un aspect dramatic și „nervos”. Deși poate să nu fie o alegere de zi cu zi pentru toată lumea, eyelinerul plutitor permite expresia artistică și experimentarea. Vă puteți juca cu diferite forme și culori pentru a depăși limitele machiajului tradițional. Această tendință este perfectă pentru cele cărora le place să facă o declarație cu un aspect frumos. În anii ’80, acele buze strălucitoare menționate mai sus au fost adesea asociate cu fard de ochi la fel de îndrăzneț care acoperea întreaga pleoapă a purtătoarei și nu numai. În loc să optaţi pentru fard de ochi mov sau albastru de la pleoapă până la sprâncene, încercaţi să folosiţi un creion viu colorat în moduri îndrăznețe și interesante. Folosiţi un fard pigmentat pentru a crea forme grafice sau ceva cu totul neașteptat în colțurile interioare ale ochilor. Pentru a uni aspectul, se recomandă să păstraţi machiajul de bază proaspăt și minimal, iar culoarea buzelor neutră, astfel încât să nu existe concurență excesivă.
  • Smokey eyes – Frumusețea în continuă evoluție a lui Cher a cimentat-o ​​ca punct de referinţă în stilul anilor ’80, iar una dintre tendințele la care lumea a continuat să se întoarcă a fost o senzație glam-grunge. De atunci, aspectul a evoluat, iar smoky eyes modern a preluat controlul. Pentru a reproduce un aspect al ochilor similar cu cel al lui Cher, experții vă sugerează să folosiți un gel negru pigmentat care permite o aplicare hiper-precisă și o rezistență de lungă durată.
  • Buze gradiente – Buzele gradiente, cunoscute și sub denumirea de „buze ombre”, sunt o tendință populară în frumusețea asiatică de ceva timp, iar acum câștigă teren în întreaga lume. Această tehnică implică amestecarea a două sau mai multe nuanțe de ruj pentru a crea un efect de gradient pe buze, cu cea mai închisă nuanță din partea interioară a buzelor decolorând într-o nuanță mai deschisă spre margini. Buzele în degradé oferă un aspect moale și atrăgător și pot fi personalizate pentru a se potrivi stilului dvs, indiferent dacă preferați culorile naturale sau îndrăznețe. Nuanțele de buze și rujurile cremoase sunt ideale pentru completarea acestei tendințe.
  • Pasteluri pudrate – Dacă preferați o abordare mai discretă, alegeți pasteluri moi pudrate în 2024. Cu albastru deschis, cais, fistic și lavandă, toate prezente pe pistele de modă, oferiți o actualizare ușoară a machiajului, fără prea multă agitație. Folosiți varianta mată pentru a menține un machiaj modern. Preferați ceva mai subtil? Luați în considerare o culoare în două nuanțe de-a lungul liniei genelor inferioare. Dintre multele tendințe de machiaj colorat, fardul de pleoape albastru este unul care a domnit cu adevărat suprem și este emblematic pentru anii ’80. Pe vremuri, nuanțele luminoase de albastru erau folosite pentru o estetică aproape pop-artă. Deși cu siguranță nu ne sfiim de tendințele îndrăznețe de astăzi, am adaptat această tendință la stilurile noastre moderne de viață ca o modalitate mai tonificată de a purta albastru. Combinația de culori roz și violet, deși puternică, s-a dovedit a fi atemporală. Purtarea unui iluminator roz sau violet „dezamorsat” deasupra fardului de obraz în partea cea mai înaltă a pomeților și în partea laterală a tâmplei dă o senzație instantanee de anii ’80. De asemenea, stratificarea unei nuanțe perlate de violet sau a unei străluciri pe pleoape poate schimba aspectul în anii ’80.
  • Accesorii pentru păr din belșug – De la ace împodobite până la bentițe ornamentate și piepteni de păr luxoși, nu lipsește aproape nicio modalitate de a vă împodobi pletele. Accesoriile pentru păr vă pot îmbunătăți instantaneu coafura, adăugând o notă de glamour și sofisticare. Indiferent dacă vă îmbrăcați pentru un eveniment formal sau doriți să vă perfecționați aspectul de zi cu zi, accesoriul de păr corect ales poate face toată diferența. Încercați diferite modele și stiluri pentru a găsi accesoriul de păr perfect și pentru a vă completa părul și ținuta.

Frumuseţea şi Inteligenţa artificială

Anul care vine promite să aducă, alături de progrese tehnologice și inovații revoluționare, tendințe futuriste care vor revoluționa modul în care abordăm frumusețea. Șapte dintre cele mai recente tendințe – de la produse și progrese tehnologice și biotehnologice, la instrumente și dispozitive ultramoderne – sunt gata să schimbe experiența de beauty în 2024 și mai departe. Tendințele în materie de frumusețe și tinerețe sunt în continuă evoluție pe măsură ce îmbrățișăm noile tehnologii și inovații care își găsesc aplicare în lumea esteticii.

  • Experiența machiajului în realitate virtuală – Imaginați-vă că puteți experimenta nenumărate look-uri de machiaj fără a aplica efectiv niciun produs pe față. Viitorul le oferă tuturor celor pasionați de makeup, în mediul profesional sau acasă, o perspectivă incitantă – experiențe de machiaj în realitate virtuală (VR). Tehnologia VR va permite utilizatorilor să aplice virtual diverse produse cosmetice și să experimenteze cu diferite stiluri fără efort. Cu doar câteva clicuri, vă puteți transforma instantaneu aspectul și puteți descoperi un look perfect pentru orice ocazie. Această tendință este setată să redefinească modul în care percepem și interacționăm cu machiajul, făcându-l o experiență pe care toți pasionații de beauty trebuie să o încerce în 2024.
  • Analiza de îngrijire a pielii în realitate augmentată – Înțelegerea nevoilor pielii noastre a fost întotdeauna crucială pentru menținerea sănătății și strălucirii optime. În 2024, analiza de îngrijire a pielii cu Realitatea augmentată (AR) va duce rutinele personalizate de îngrijire a pielii pe noi culmi. Scanându-vă fața prin intermediul tehnologiei AR, algoritmii avansați vor analiza în profunzime starea pielii tale – inclusiv textura, nivelul de hidratare și chiar multe alte aspecte îngrijorătoare, cum ar fi acneea, petele întunecate, ridurile etc. Pe baza acestei analize, vor fi generate instantaneu recomandări personalizate de îngrijire a pielii, adaptate special nevoilor tale unice. Imaginați-vă că aveți la îndemână un dermatolog virtual care vă poate oferi sfaturi personalizate în orice moment. Această tendință promite să revoluționeze modul în care abordăm îngrijirea pielii în viitor.
  • Produse de frumusețe biodegradabile – Pe măsură ce devine din ce în ce mai importantă în toate aspectele vieții, sustenabilitatea are ecou și în lumea produselor de frumusețe. Cosmeticele tradiționale generează adesea cantități mari de deșeuri care dăunează mediului înconjurător din cauza materialelor din care sunt fabricate ambalajele sau a ingredientelor nebiodegradabile. Pentru anul ce vine, produsele de înfrumusețare biodegradabile ale multor mărci de succes sunt setate să schimbe regula jocului în totalitate. Aceste produse inovatoare vor fi realizate din materiale ecologice care se descompun în mod natural, lăsând în urmă zero urme de deșeuri. De la ambalaje biodegradabile, la formule ecologice de produse, această tendință nu numai că va aduce beneficii planetei, dar vă va asigura un loc pe valul avangardei frumuseții în 2024.
  • Dispozitive inteligente de frumusețe – Apariția tehnologiei inteligente ne-a influențat diverse aspecte ale vieții, iar frumusețea nu face excepție. În 2024, dispozitivele inteligente de înfrumusețare vor ocupa un loc central în rutina noastră zilnică. Aceste gadget-uri inovatoare vor folosi Inteligența artificială (AI) și algoritmii de învățare automată pentru a ne îmbunătăți rutina favorită de îngrijire a pielii și a părului. Imaginați-vă, de pildă, o perie de păr echipată cu senzori care vă analizează sănătatea scalpului sau un dispozitiv de curățare a feței care își ajustează intensitatea în funcție de nevoile pielii dvs. Și acesta a fost doar un mic exemplu, pentru că este aproape de neimaginat ceea ce ne mai rezervă viitorul în sectorul beauty. Laserele anti-îmbătrânire, măștile cu LED-uri și dispozitivele care emit microcurenți pentru a tonifia pielea dau, spun specialiștii, rezultate vizibile fără intervenție chirurgicală și fără drumuri la spa sau clinici de înfrumusețare sofisticate. Încorporând dispozitive inteligente în rutina ta de beauty, poți optimiza rezultatele adaptându-le exact necesităților tale speciale.
  • Produse de frumusețe pe bază genetică – Viitorul frumuseții personalizate se află, în mare măsură, în produsele bazate pe genetică. În 2024, kiturile de testare genetică concepute special pentru scopuri cosmetice vor deveni populare în rândul persoanelor care caută soluții personalizate pentru problemele de ordin cosmetic care îi preocupă. Analizându-vă ADN-ul, aceste truse, care devin ușor disponibile online, pot identifica markeri genetici legați de îmbătrânirea pielii, probleme de pigmentare sau chiar tendințe de cădere a părului. Pe baza acestor constatări, vă vor fi recomandate produse de înfrumusețare personalizate formulate cu ingrediente care țintesc exact îngrijorările tale, asigurând eficacitate și rezultatele scontate.
  • Frumusețe biotech – Având în vedere costul în creștere al materiilor prime, problemele lanțului de aprovizionare și preocupările de mediu, biotehnologia celulelor stem din plante pare a fi soluția ideală. Recuperate din natură o singură dată, aceste celule servesc ca bio-fabrici care produc ingrediente bio-sintetice și identice cu cele din natură. Această tehnologie este o alternativă viabilă la agricultura tradițională, necesitând un consum de apă mai mic și mai puține terenuri pentru cultivat. Tehnologia celulelor stem va fi deosebit de benefică în conservarea speciilor de plante pe cale de dispariție. Multe mărci încorporează ingrediente pe bază de plante în produsele lor folosind această tehnologie.
  • Frumusețe digitală – Din ce în ce mai mulți consumatori își doresc transparență din partea producătorilor și chiar dezvoltă preferințe pornind de la o atare pretenție. Acesta este principalul motiv pentru care tehnologia blockchain va câștiga teren, iar codurile QR de pe ambalajul produselor vor oferi toate informațiile de care au nevoie clienții avizi de informații. Permițându-le acestora să urmărească produsele de la plantarea semințelor din care vor prinde viață viitoarele plante folosite ca ingrediente și până la produsul finit, mai multe mărci și-au extins semnificativ clientela datorită transparenței demonstrate.

Ce să mai, lumea coafurilor de lux și a machiajului este în continuă evoluție, iar 2024 promite să fie un an al creativității și al autoexprimarii. Viitorul frumuseții este strălucitor, îndrăzneț și plin de oportunități nesfârșite de autodescoperire și transformare.

Autor: Alina Andrei, RADOR

https://www.thezoereport.com/beauty/2024-haircut-trends

https://www.lofficielsingapore.com/beauty/best-hair-trends-spring-summer-2024-runways-hairstyles-fashion-beauty

https://www.glamourmagazine.co.uk/article/ai-hair-trends-2024

https://www.houseofwellness.com.au/beauty/hair/hair-trends-hairstyles-2024

https://longevitymagazine.ro/trenduri-futuriste-de-frumusete-si-tinerete-pentru-2024/

https://www.allure.com/story/spring-2024-makeup-trends-fashion-week

https://www.gcimagazine.com/consumers-markets/news/22879523/top-2024-trends-impacting-beauty-personal-care-wellness